DOLLARGLIS: Cecilia Brækhus kan le hele veien til banken dersom Stortinget gjør som hun håper. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
DOLLARGLIS: Cecilia Brækhus kan le hele veien til banken dersom Stortinget gjør som hun håper. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Brækhus kan tjene fett hvis Stortinget sier ja

Alle forhandlinger er lagt på is. Tirsdag sier politikerne ja eller nei.

Oslo (TV 2): Tirsdag er det D-dag for norsk boksing på Stortinget. Cecilia Brækhus sin store drøm vil gå i oppfyllelse eller bli knust. Politikerne stemmer ja eller nei til å oppheve forbudet mot proffboksing.

– Selvfølgelig er jeg spent. Dette har jeg og mange jobbet for i mange år. Men ingenting er avgjort ennå, sier Brækhus.

Setter avtaler på vent

Alt tyder på at det blir et ja. Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har sagt at de vil oppheve forbudet, noe som utgjør et knapt flertall med 86 mandater.

Kamper på hjemmebane kan bety store hopp på inntektssiden for den norske boksedronningen. TV 2 har vært i kontakt med flere personer som mener Brækhus kan øke årslønnen sin med millioner, både gjennom lønn fra Sauerland og på nye sponsoravtaler.

– Det er to forskjellige scenarioer her. Sponsor-interessen rundt Cecilia er allerede god, men med en opphevelse av det norske forbudet vil det åpne seg en helt ny økonomisk hverdag, sier manager Rune Brynhildsen til TV 2.

Han innrømmer at en idrett som er «forbudt» også skaper negative assosiasjoner. Men i høst har flere norske bedrifter henvendt seg med tanke på å sponse 33-åringen.

– Vi har fått mange henvendelser denne høsten, mer enn vanlig, i takt med at Cecilia er blitt historisk. Trykket er stort, vi har sagt nei til noen og så har vi satt andre på vent i påvente av det som skjer på Stortinget, sier han.

Nye Sauerland-forhandlinger

Cecilia Brækhus ser frem til morgendagen på Stortinget og året som kommer:

– 2015 blir lukrativt for meg uansett! Jeg har fire belter som jeg kan slå i bordet med, jeg har jobbet hardt for dem og er kjempestolt. Det har vært en lang vei, nå skal vi hvile litt på laurbærene, så skal vi få til en bra avtale for meg og teamet. For å få de beste kampene fremover, på mine premisser, sier Brækhus til TV 2.

For hun er også i samtaler med Sauerland. Avtalen med den tyske promotoren går ut i februar og partene har hatt flere møter. Etter det TV 2 forstår er det snakk om en avtale på to år, trolig den siste kontrakten Brækhus skal signere i karrieren. Forholdet mellom Team Brækhus og Sauerland var iskaldt i vår, da Brækhus brøt avtalen. En måned etterpå var de venner igjen - og nå skal forhandlingsklimaet være mye bedre.

– Vi er ikke i dialog med andre promotorer, vi vet at det finnes interesse fra andre promotorer i Europa, men vi har forholdt oss lojalt til den avtalen som går ut i februar, sier Brynhildsen.

Dialogen med Sauerland er nå lagt på is frem til Stortinget har sagt sitt. Norske kamper vil uansett gi Brækhus et solid forhandlingskort. Kampene hennes i Danmark har ofte blitt fulgt av 1500-2000 tilskuere, i Norge tror flere at hun kan trekke mellom 10- og 15 000 mennesker til Telenor Arena for eksempel.

Kamper i Tyskland

– Begge parter avventer avgjørelsen på Stortinget. Men Cecilia har økt sin markedsverdi gjennom hele 2014. Hun ble historisk og den første med alle fire VM-beltene. Det reflekterer jo selvfølgelig de betingelsene hun vil få i en ny avtale, mener Brynhildsen.

– Hva blir viktig for deg i forhandlingene med Sauerland, Cecilia?

– Det viktigste er kampene. Det må være kamper som gir meg utfordring og tenning til å gi 100 prosent på trening. Motivasjon er en viktig del for meg og det ligger i de største navnene og de største kampene, svarer hun.

Og det er ikke bare i Norge Brækhus vil bokse. Hun ønsker også å slå seg inn på det tyske markedet:

– Enten å få bokse i Tyskland eller få vist kampene på TV der. Jeg har sagt det til Sauerland og håper de har forståelse for det, sier Brækhus.