GISSELAKSJON: Her overgir en av de som skal ha holdt gisler i en leilighet i Gent i Belgia seg til tungt bevæpnet politi. Foto: AFP
GISSELAKSJON: Her overgir en av de som skal ha holdt gisler i en leilighet i Gent i Belgia seg til tungt bevæpnet politi. Foto: AFP

Gisseldramaet over i Belgia

Fire væpnede menn skal ha holdt én eller flere gisler i en leilighet i Gent i Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiet i Gent rykket inn i leiligheten og pågrep minst to menn i forbindelse med gisseldramet i den belgiske byen Gent. 

Det er den belgiske kringkasteren RTBF som melder at de to mennene skal ha overgitt seg til politiet da de trengte inn i bygningen hvor gisseldramaet skal ha utspilt seg. Pågripelsen skal ha vært udramatisk.

Over tretti soldater og føderalt politi var satt inn gisselaksjonen i den belgiske byen Gent mandag formiddag.

Sikkerhetssone

Meldingene mandag formiddag gikk ut på at fire væpnede menn invaderte en leilighet i byen og at det pågikk en gisselsituasjon, melder den belgiske avisen De Standaard.

Spesialenheter fra politiet stengte av et stort område rundt bygården.

– Det skjedde et raid i Gent mandag morgen i en leilighet på Pilorijnstraat, nær Dampoort. Fire væpnede menn er i bygningen. Vi har satt opp en sikkerhetssone og ber beboerne holde seg innendørs for sin egen sikkerhets skyld. Vi har hittil ikke iverksatt evakuering, sa Manuel Múgica Gonzalez, talsmann i politiet i en uttalelse.

Ifølge De Standaard ble det satt inn politihelikoptre og et massivt antall soldater og politi. 

Spesialenheter fra det nasjonale politiet forberedte seg lenge på å gripe inn og all biltrafikk i området ble omdirigert.

Rundt klokken 13 aksjonerte politiet og like etter overga minst to menn seg.

Klokken 13.30 ble sperringene opphevet og politiet forlot området.

Politiet fremholder at gisselaksjonen trolig ikke var relatert til terror.