DYR KAR: Manchester United skal være villig til å bla opp nesten en milliard for Gareth Bale. (AP Photo/Daniel Tejedor)
DYR KAR: Manchester United skal være villig til å bla opp nesten en milliard for Gareth Bale. (AP Photo/Daniel Tejedor)

Fotballryktene:
– Manchester United vil svi av halvannen milliard i januar

Og Liverpool er på desperat keeperjakt.

Når nettene blir lange, og kulda setter inn. Da sier manageren til klubbdirektøren sin:

«Hvis vi skal kjempe i toppen, så må jeg har kredittkortet ditt på nyåret.»

Og nå gjenstår det bare 17 dager før alvoret braker løs. Da åpner overgangsvinduet, og en 31 dager lang kjøpefest er i gang.

Januarvinduet har tradisjonelt sett ikke vært det mest aktive. Prisene er høyere og færre spillere er flyttbare. Men januar 2015 ser ut til å toppe det meste. Fordi de fleste toppklubbene er på jakt etter forsterkninger.

Et sted pengene ser ut til å sitte løst er på Old Trafford. Ifølge Daily Star skal Louis van Gaal være villig til å sørge for at Real Madrid går i pluss på Gareth Bale. For Manchester United-sjefen vil bruke 950 millioner kroner på å hente waliseren tilbake til Premier League. Madrid-klubben vil så bruke pengene de får inn på å hente Eden Hazard fra Chelsea og Raheem Sterling fra Liverpool.

Det må være moro å gå på shoppingrunde og kunne handle fra øverste hylle uten å se på prisen. Slik er det tydeligvis for van Gaal. For det er ikke bare Bale han skal bruke store penger på. Daily Express skriver at Mats Hummels fortsatt står på innkjøpslisten for januar, og nå skal prisen ha steget til en halv milliard kroner. 

Med såpass mange på vei inn, så må nødvendigvis også noen ut. En som kommer lenger og lenger unna startelleveren, og som ikke ser ut til å få spesielt mange innhopp heller, er Adnan Januzaj. Men van Gaal vil ikke selge 19-åringen. I stedet kan det se ut til at belgieren blir leid ut i januar for å få litt kamptrening i siste halvdel av sesongen. Ifølge Daily Star kjemper nå Inter, Ajax og Real Sociedad om kantspilleren.

Det er i ferd med å utvikle seg en spisskrise i Manchester City. Sergio AgüeroEdin Dzeko og Stevan Jovetic er alle ute, men det er likevel ikke tema for manager Manuel Pellegrini å hente John Guidetti tilbake fra lån til Celtic. I stedet er Ronny Deila i ferd med å gjøre overgangen for den målkåte svensken permanent. Daily Record skriver at det bare er den personlige kontrakten som gjenstår før 22-åringen blir Celtic-spiller på heltid.

Til tross for at han ikke har noen spisser tilgjengelig, så er Pellegrini mest opptatt av å forsterke forsvaret sitt. AS melder at Manchester City har kommet med et bud på drøyt 180 millioner kroner for Atletico Madrids 19 år gamle forsvarsspiller Jose Gimenez. Men de ble møtt med et kontant nei.

Ifølge Daily Mirror har Pellegrini også noen følere ute i spissmarkedet. Swanseas Wilfried Bony skal være mannen som er aktuell å hente inn i januar.

Tidligere City-manager Roberto Mancini vil raide gamleklubben. James Milner nøt stor tillit da Mancini var sjef på Etihad Stadium. Med en kontrakt som tikker og går mot utløpsdato, så er det ikke umulig at City-ledelsen lar midtbanespilleren gå. Og Mancini vil gjerne ha Milner til Inter, skriver The Sun.

En annen Premier League-spiller som kan havne i Inter er Chelseas Mohamed Salah. Egypteren har knapt fått være på banen i Premier League denne sesongen. Faktisk har han bare spilt tolv minutter totalt. Nå vil Mancini redde ham fra tribunen på Stamford Bridge, skriver TalkSPORT.

Liverpool-manager Brendan Rodgers sikret seg overskrifter da han søndag valgte å vrake Simon Mignolet. Belgieren har ikke vært overbevisende denne sesongen, men likevel var det oppsiktsvekkende at han ble plassert på benken. Spesielt når alternativet heter Brad Jones. Og bare minutter etter at laget til kampen mot Manchester United var offentliggjort, fikk Liverpool en ny følger på Twitter. Da begynte den meksikanske burvokteren Guillermo Ochoa å følge klubben. Ochoa ble koblet til Liverpool i sommer, men endte i stedet opp i Malaga, hvor han ikke får spille.

En annen keeper som kan være aktuell som nytt førstevalg på Anfield er John Ruddy. 28-åringen har mistet sin posisjon som tredjevalg for England etter at han ble med Norwich ned i Championship. Ifølge Daily Mail er han klar for å forlate kanarifuglene i januar, og Liverpool kan regne med kamp fra Crystal Palace om ham.

Fabio Borini scoret sju ganger på lån til Sunderland forrige sesong. Ikke noe imponerende antall, men likevel nok til at de svarte kattene vil ha ham tilbake. Men nå vil Liverpool ha penger for italieneren, og en mulighet til å rive kontrakten hans i tusen biter. Men dersom Sunderland skal ha råd til å betale de drøyt 100 millioner kronene som Liverpool forlanger, så må de kvitte seg med noen. Og nå er planen å få litt penger for Adam Johnson, skriver The Sun.

Arsene Wenger har lovet fansen en forsvarsspiller i januar. Og nå har han snart benyttet alt han har av sidebacker som midtstopper denne sesongen. Nå hevder Tutto Mercato Web at tyske Benedikt Höwedes er mannen Wenger planlegger å gi i nyttårsgave til tilhengerne. Schalke-kapteinen kan både spille midtstopper og venstreback, noe som gjør ham veldig interessant for Arsenal-sjefen.

Stortalentet Munir El-Haddadi innser at det neppe blir mye spilletid i Barcelona så lenge Luis SuarezLionel Messi og Neymar alle er friske. Nå ber han på sine knær om å få gå på lån i januar, og både Arsenal og Chelsea skal være interessert i å hente ham til England, skriver Daily Express.

Tottenhams jakt på en spiss som scorer mål - og som er interessert i å spille for dem - har nå tatt dem til Israel. 27 år gamle Eran Zahavi har scoret 14 mål på elleve kamper for Maccabi Tel-Aviv denne sesongen, og ifølge Daily Mirror være mannen Spurs' nye hodejeger, Paul Mitchell, har sett seg ut som klubbens nye spydspiss.

Når en spiss går over ett år uten å score mål, så skulle en tro at interessen for ham er minimal. Men Werder Bremen har troen på at Jozy Altidore faktisk kan score mål, og vil hente ham fra Sunderland på nyåret, melder Sunderland Echo.