– Deilig å være i flytsonen

Mats Zuccarello Aasen (27) fortsetter poengraidet i NHL.

Edmonton (TV 2):

16 minutter ut i første periode gikk blåtrøyene fra Manhatten opp i ledelsen. I flere minutter trodde man scoringen var signert nordmannen, men tv-bildene viste at Dan Girards pasning ikke gikk via Mats Zuccarello Aasen og i mål, men via skøyten til Oilers-spilleren Marc Arcobello.

– Deilig å være i flytsonen
Dermed ble Girard kreditert målet. Men Zuccarello fikk likevel poeng for målgivende, i og med at han sentret pucken til Rick Nash som så serverte den videre til målscorer Girard.

– Det føles deilig å være i flytsonen om dagen. Tre poeng på to kamper er jeg selvsagt svært fornøyd med. Men jeg er selvsagt mest glad på lagets vegne. Tre seire på rad gjør noe med selvtilliten og kampmoralen til laget, sier en fornøyd Zuccarello til TV 2-sporten like etter kampslutt.

Han var nær ved å gi New York'erne en 2-0-ledelse mot slutten av andre periode, men skuddet gikk like utenfor. I stedet var det lagkamerat, og en av Zuccas beste kompiser i Rangers, svenske Carl Hagelin, som fikk sette inn vinnermålet like før slutt, etter assist fra Dominic Moore.

– Det var selvsagt kult å score mot Oilers på deres hjemmeis. Og så synes jeg det er moro med Zucca. Han har hatt en litt «tråkig» periode, men nå se det endelig ut til at det løsner, sier Hagelin til TV 2.

New York Rangers fortsetter sin hockeyturne i Vest-Canada. Natt til søndag banket de Vancouver Canucks hele 5-1, der Mats Zuccarello sørget for to av målene. I natt var altså turen kommet til Edmonton i minus ti grader på den kanadiske prærien. Ingen av lagene leverte spill som varmet.

– Vi spilte ikke så bra som vi gjorde mot Canucks. Men vi jobbet bra i forsvar, og Henrik Lundquist (keeper) var fantastisk og stoppet 16 skudd, sier Zucca som var på isen i 13 minutter og 55 sekunder.

Kusma-utbrudd
Før kampen ble det konstatert at Zuccarellos lagkamerat Derick Brassard var sendt hjem til New Yrok med kusma. Nyheten kom bare timer etter at det ble bekreftet at NHLs største stjerne, Pittsburgh Penguins Sidney Crosby, også var rammet av viruset.

Tanner Glass, ironisk nok nylig friskmeldt av nettopp kusma, overtok Brassards plass i startoppstillingen. Før helgen gikk det også rykter om at Dan Boyle skulle være smittet, men han er frisk som en fisk og spilte både mot Canucks og Oilers.

Rangers-ledelsen tar uansett alle forholdsregler for å hindre at smitten sprer seg i laget. De er strenge på håndhilsing, deling av vannflasker og håndklær, og sørger for at alle spillerne vaksinerer seg mot barnesykdommen.

Mats Zuccarello Aasen ble, som de fleste andre nordmenn, vaksinert som baby og han regner seg som immun mot viruset.

I morgen har Zuccarello og lagkameratene en velfortjent fridag, før de møter Calgary Flames i OL-byen natt til onsdag.