Hank von Helvete tatoverte band-kollegaen helt selv

Den svært tatoverte artisten debuterte selv som tatovør på TV 2-opptak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På opptak med TV 2 i et tatoveringsstudio i Oslo, fikk Hank Von Helvete debutere som tatovør, på band-kollegaen Axel Purcell. 

– Dette har jeg aldri gjort før

Hank Erik Dyvik Husby (42), alias Hans von Helvete, har selv mange tatoveringer, men det å prøve å tatovere noen andre er noe helt nytt for han.

– Dette har jeg aldri gjort før. Det som er viktig når du tatoverer på lavt nivå, slik som jeg gjør, er at man er venner med den man tatoverer, sier Hank til TV 2.

Husby gikk hardt til verks og tatoverte «Clæm» på innsiden av Axels håndledd.

Tatoveringen ble til på grunnlag av låta «Tromsø Clæm» som hiphop-bandet deres,  Axel og storebror, synger om. Den handler om at Tromsø er den byen i Norge det er lettest å få Klamydia i.

Fylletatovering

– Jeg har gjort tre fylletatoveringer i mitt liv, men må si at Hank har talent, sier Axel til TV 2.

– Jeg følte at dette gikk fint, dette er jo historisk. Er det noen som vil ha tatovering nå, kan jeg tatovere dyr, ugler, haier og smileys, sier Husby til TV 2.

Hiphop-band

Husby er mest kjent som frontmann i punkbandet Turboneger. Men i det siste har vi sett en snillere Hank i filmroller, som blant annet trubaduren Cornelius Vreeswijk, og som visesanger.

– Sånn kunstnerisk tenkte jeg, faen jeg har vært litt for snill litt for lenge nå, og må ikke glemme hvor jeg kommer fra. Også husket jeg det, og plutselig kom jeg på at det jeg hadde snakket med Axel om, må jeg bare prøve å lage noe kult , sier Hank til TV 2.

Show på scenen

Gutta skriver mye låter om dagen og blander alle sjangere i musikken. De lover også et heftig show på vårparten neste år, for er det noe Hank von Helvete var kjent for som frontmann i Turboneger, så var det show.

– Min filosofi er at du har en oppgave på scenen, det er å være noe mer enn å sette på en skive. Kommer du på et show så skal det skje noe, og du skal ha det moro. De som står på scenen har en fordømt plikt til å by på seg sjøl. Uansett hvor urovekkende budskapet er, må det pakkes inn i en gøy pakke, sier han.