ÅSTEDET: Politisperringer ved boligen i Fyllingsdalen, hvor en kvinne sent lørdag kveld ble knivstukket og drept.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ÅSTEDET: Politisperringer ved boligen i Fyllingsdalen, hvor en kvinne sent lørdag kveld ble knivstukket og drept. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

MANN (50) SIKTET FOR KNIVDRAP PÅ KVINNE (35):

Naboen hadde akkurat lagt seg da han hørte skrik inne fra kjøkkenet

BERGEN / OSLO (TV 2): En av beboerne i leiligheten forteller til TV 2 at drapsofferet og de andre beboerne følte seg truet av gjerningsmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får opplyst at den siste beboeren i leiligheten akkurat hadde kommet hjem og lagt seg da han hørte skriking inne fra kjøkkenet i hybelhuset i Fyllingsdalen i Bergen ved midnatt lørdag.

En 50 år gammel mann er nå siktet for å ha drept en 35 år gammel kvinne han delte leilighet med i hybelhuset.

– Siktede har selv forklart at han stakk kvinnen flere ganger med kniv og kvinnen ble erklært død på stedet. Det var merker etter flere knivstikk på kvinnen, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til TV 2.

Delte oppholdsrom, bad og kjøkken

Den 35 år gamle kvinnen bodde i leiligheten sammen med kjæresten og to andre beboere. De fire delte oppholdsrom, kjøkken og bad, men hadde egne soverom.

Ifølge vitner TV 2 har snakket med løp kvinnens kjæreste ut på gaten like etter knivstikkingen for å tilkalle hjelp. Da var gjerningspersonen fortsatt inne i leiligheten sammen med en fjerde beboer.

KNIVDRAP: Politiadvokat Trond Eide under pressekonferansen etter drapet på en kvinne i Fyllingsdalen i Bergen lørdag kveld.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KNIVDRAP: Politiadvokat Trond Eide under pressekonferansen etter drapet på en kvinne i Fyllingsdalen i Bergen lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Da politiet kom frem til stedet like etter midnatt, ble kvinnen erklært død.

Skal ha følt seg truet

Ingen av beboerne ønsker å bli intervjuet men har søndag fortalt til TV 2 at gjerningsmannen tidligere har opptrådt truende mot de andre beboerne i leiligheten og de skal ha meldt fra om dette til politiet.

På en pressekonferanse søndag ettermiddag kunne ikke politiet svare på om de har rykket ut til det aktuelle hybelhuset tidligere.

Den drapssiktede mannen kom til Bergen ifjor, og har tidligere vært i kontakt med politiet i en mindre alvorlig sak som gjaldt legemsfornærmelse.

Dansk statsborger

SIKTET: En mann (50) er siktet for knivdrapet på en kvinne (35) i dette hybelhuset i Fyllingsdalen. Foto: Katarina Aarsnes
SIKTET: En mann (50) er siktet for knivdrapet på en kvinne (35) i dette hybelhuset i Fyllingsdalen. Foto: Katarina Aarsnes

Mandag skal den drepte kvinnen obduseres og først da kan politiet konkludere med dødsårsaken.

Den siktede 50-åringen som er dansk statsborger opprinnelig fra Sri Lanka, har sittet i avhør hele søndag ettermiddag.

Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag formiddag.

Politiet har gjort omfattende kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, men kan foreløpig ikke si sikkert om de har funnet drapsvåpenet.

– Det er funnet flere kniver på kjøkkenet, men ingen med synlig blod på, sier politiadvokat Trond Eide til TV 2.