TATT AV VINDEN: Anders Fannemel ble nummer to i det amputerte hopprennet i Russland søndag.FOTO: AP Photo/Cornelius Poppe, NTB Scanpix
TATT AV VINDEN: Anders Fannemel ble nummer to i det amputerte hopprennet i Russland søndag.FOTO: AP Photo/Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Fannemel nummer to da vinnersjansene ble tatt av vinden

Fulgte opp lørdagens verdenscupseier med andreplass etter at finaleomgangen ble avlyst.

Anders Fannemel ble nummer to i søndagens vindpregede verdenscuprenn i Russland. 2,4 poeng skilte opp til vinneren Severin Freund.

Da Andreas Kofler, nummer 11 etter førsteomgangen, var nær et stygt fall valgte renndirektør Walter Hofer å stoppe konkurransen etter flere nestenulykker som følge av de vanskelige vindforholdene.

Dermed ble stillingen fra første omgang stående som resultat. 

– Jeg ble litt overrasket over at de valgte å avlyse finaleomgangen. Vanligvis bidrar annen omgang til å utjevne utslagene av ujevne forhold, men kanskje var vinden for farlig, sa Fannemel til FIS.

Fannemel, som vant lørdagens renn, hoppet hele 135 meter, mens tyskeren Freund landet på 131,5 meter. 9,1 i minus for gode vindforhold, gjorde at Fannemel havnet 2,4 poeng bak tyskeren.

I verdenscupen leder Fannemel fortsatt sammenlagt med sine 430 poeng. Freund følger med 361.

Rune Velta endte på sjuendeplass med 125,7 poeng etter et svev på 132,5 meter. Daniel André Tande fulgte på plassen bak med 124,7 poeng.

Anders Bardal havnet på en skuffende 19.-plass. Steinkjer-hopperen landet på 117 meter og fikk 114,6 poeng. Han imponerte med 129 meter i finaleomgangen, men det hoppet ble ikke tellende. Bardal ligger på tiendeplass i verdenscupen med 192 poeng. Dermed er han forhåndskvalifisert til det første rennet i Engelberg neste helg. (©NTB)