MER ÅPENT: Slik ser det ut i ankomsten for tilreisende fra utlandet på Oslo lufthavn. Spriten er byttet ut med sjokolade og kosmetikk i en mer åpen løsning. Foto: TV 2
MER ÅPENT: Slik ser det ut i ankomsten for tilreisende fra utlandet på Oslo lufthavn. Spriten er byttet ut med sjokolade og kosmetikk i en mer åpen løsning. Foto: TV 2

Oslo lufthavn har byttet ut billig sprit med sjokolade og kosmetikk

OSLO LUFTHAVN (TV 2): Det første man møter på norsk jord er ikke lenger sprithyllene i taxfree-butikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo Lufthavn har bygget om taxfree-butikken ved ankomst, etter å ha blitt beskyldt for å pushe alkohol.

TV 2 fortalte i høst at det første møtet med Norge opplevdes av mange som å komme rett inn i et spritutsalg.

Nå har klagene blitt tatt til følge og taxfree-butikken ved ankomst på Gardermoen er blitt snillere.

Sjokolade og kosmetikk

Etter krass kritikk og beskyldninger om å sluse passasjerene gjennom sprit- og vinavdelingen har Oslo Lufthavn nå bygget om butikken, til stor glede for de reisende.

– Tidligere kom man inn i butikken og gjennom området med sprit vin og tobakk. Det vi har gjort nå er å gjøre gjennomgangen mye kortere og dobbelt så bred som før, sier Joachim Westher Andersen, pressetalsmann ved Oslo lufthavn.

Ifølge Andersen sjokolade og kosmetikk nå det første man møter når man kommer til Norge.

– Det har blitt vesentlig mindre pushy nå, sier han.

Samferdselsministeren fornøyd

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har vært en av pådriverne for å endre inntrykket man fikk ved ankomst på OSL.

– Jeg er veldig fornøyd. Kommer du til Norge for første gang, synes vi det er fint å vise fram ting vi er stolte av, ikke bare billig sprit.

– Mange reagerte på et for stort kjøpepress, det kom for tett innpå folk. Vi ønsker en god taxfreeordning, men ikke at den skal være for påtrengende, derfor er vi fornøyde med ombyggingen, sier samferdselsministeren.