Den 22 år gamle Volvoen skal ha kostet eieren sin en liten formue bare siden april. Nå er verkstedeieren tiltalt for grovt bedrageri. Illustrasjonsfoto.
Den 22 år gamle Volvoen skal ha kostet eieren sin en liten formue bare siden april. Nå er verkstedeieren tiltalt for grovt bedrageri. Illustrasjonsfoto.

Fikk verkstedregning på 590.000 kroner 

Nå er verkstedeieren tiltalt for grovt bedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan fort bli kostbart å ha bilen på verksted. Akkurat det er noe de fleste bileiere har erfart. Men så ille som det har vært for en godt voksen mann Borås i Sverige, er det heldigvis sjelden.

Historien om 86-åringen og hans 22 år gamle Volvo har vakt stor oppsikt i Sverige. Bare siden april i år, skal han ha betalt 740.000 kroner til en verkstedeier. Vedkommende er nå tiltalt for grovt bedrageri.

Problemer med hukommelsen

Det hele begynte da 86-åringen leverte sin Volvo 940 til reparasjon.

Ifølge avisen Expressen ble det starten på et mareritt for bileieren. Hele 75 ganger har han vært i banken og tatt ut kontanter, for så å gi dem videre til verkstedeieren.

Bileieren skal ha hatt problemer med hukommelsen, og slik sett vært enkel å lure. Han skal også ha ha vært redd for verkstedeieren.

– Jeg hverken vil eller våger å politianmelde dette. Han er stor, og jeg er liten, skal 86-åringen ha sagt til bankpersonalet som etter hvert begynte å stusse over alle uttakene han gjorde.

Uærlige bruktbilselgere herjer 

Kvittering én gang

Ifølge Expressen skal bileieren i avhør ha fortalt at han ikke kan huske hvor mye han har betalt, eller for hva. Han skal heller ikke ha oversikt over hvor mange ganger har har gitt penger til verkstedeieren.

Bare ved én anledning skal han ha fått kvittering for utført arbeid. Dette benekter verkstedeieren, som hevder at mannen alltid har fått kvittering.

Så lett er det å jukse med kilometerstanden

Solgte bruktbil

I tillegg til alle de angivelige reparasjonene, skal verkstedeieren også ha tatt på seg å selge den gamle Volvoen. Han har også solgt en annen bruktbil til 86-åringen.

Til sammen skal det være snakk om bedrageri på minst 590.000 kroner. 

Det er nå tatt ut tiltale mot verkstedeieren, han benekter på sin side at noe ulovlig har skjedd.

LES OGSÅ: Avslørte omfattende juks på svenske bilverksteder 

Laster inn forumet...