
Mor (50) frikjent for drapet på sønnen etter 22 år på dødscelle
Påtalemyndigheten mener fortsatt at Debra Jean Milke (50) arrangerte drapet på sønnen Christopher (4) i 1989.
En ankedomstol i den amerikanske delstaten Arizona retter krass kritikk mot påtalemyndigheten og krever samtidig at drapsanklagene mot Debra Jean Milke (50) droppes. I 22 år har hun sittet på dødscelle for drapet på sønnen Christopher (4).
Dette melder nyhetsbyrået Associated Press.
Skutt i bakhodet
Påtalemyndigheten mener Debra Jean Milke arrangerte drapet på sønnen i desember 1989.
Anklagene går ut på at Milke skal ha kledd sønnen opp i hans favorittantrekk, samtidig som hun forklarte at han skulle få møte julenissen på et kjøpesenter. I stedet skal hun ha kjørt sønnen ut i ørkenen utenfor Phoenix der han ble skutt i hodet av to menn.
Påtalemyndigheten mener motivet var at hun ikke lenger ønsket barnet, og heller ikke ville at han skulle bo sammen med faren.
Nekter for ha å tilstått
Når ankedomstolen nå retter krass kritikk mot påtalemyndigheten er det på grunn av manglende bevis, og at etterforskeren i saken har en lang historie med tjenesteforsømmelse og løgn bak seg.
Da moren ble dømt til døden i 1990 var det mye på grunn av hennes påståtte tilståelse overfor Phoenix-politiet. Politietterforskeren gjorde imidlertid aldri noe opptak av tilståelsen.
Milke nekter for at hun noen gang har tilstått drapet. De to mennene som skjøt sønnen er dømt, men har nektet å vitne mot moren.
Faren er overbevist
Tidligere har etterforskeren begått tjenesteforsømmelse, og er blant annet blitt tatt for å lyve under ed. Ankedomstolen kritiserer myndighetene for å legge for mye vekt på en etterforsker med store troverdighetsproblemer.
Faren til Christopher, Arizona Milke, er likevel overbevist om at moren er skyldig.
– Hun skal ikke gå fri fordi hun er skyldig, sier han.
Vil forfølge saken
Øverste aktor i Maricopa County, Bill Montgomery, varsler at han vil be Høyesterett i Arizona om å gjøre om kjennelsen. Han sier at han ikke ville ha forfulgt saken hvis bevisene ikke kunne føre til at moren ble dømt for drapet på sønnen.
– Han (sønnen, journ.anm.) bør ikke bli glemt i alt dette. Rettferdighet og rettssikkerhet er også rettigheter som han har. Det er jobben til påtalemyndigheten å være stemmen til de stemmeløse, sier Montgomery, ifølge nyhetsbyrået.
Debra Jean Milkes har vært løslatt mot kausjon siden i fjor.

Dødsdømt i USA vil ha sin henrettelse filmet

Politiker vil skyte dødsdømte i USA
