Gigantbeslag av kokain på skip i Fredrikstad

Tollvesenet og politiet avdekket i oktober 100 kilo kokain i en konteiner på et skip i havna i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var Tollregion Øst-Norge som avdekket narkotikaen. Vi snakker om et betydelig kokainbeslag, et av de største i Norge noen gang. Saken er under etterforsking, og politiet har så langt ingen mistenkte, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

Det kypriotiskregistrerte skipet anløp Borg havn som ligger i Fredrikstad 23. oktober. Skipet kom med konteinere fra en rekke land, og kokainet ble funnet da tollerne gjennomførte en kontroll rettet mot konteinere fra Sør-Amerika, skriver VG.

– Den aktuelle konteineren var sendt fra Chile. Det ble plukket ut konteinere som vi ville kontrollere på bakgrunn av avsenderland. Vi vet at de store narkotikakartellene pleier å smugle store mengder narkotika til Europa skjult i konteinere, sier kontorsjef Per Jørgen Solbjerg i Tollregion Øst-Norge til avisen.

Politiinspektør Guttulsrød sier politiet så langt ikke har klart å identifisere noen mottakere av narkotikaen. Ifølge politiets beregninger har kokainet en anslått omsetningsverdi på mellom 60 og 100 millioner kroner. (©NTB)