TIL BARCELONA? Martin Ødegaard skal i løpet av kort tid på treningsopphold i Barcelona. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL BARCELONA? Martin Ødegaard skal i løpet av kort tid på treningsopphold i Barcelona. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hevder Barcelona er neste stopp for Ødegaard

Martin Ødegaard (15) skal i løpet av kort tid på treningsopphold i den spanske gigantklubben Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hevder den spanske avisen Sport, som følger Barcelona svært tett, fredag kveld.

Ifølge avisen skal Martin Ødegaard tilbringe noen dager på treningsanlegget Ciutat Esportiva.

Det betyr at Ødegaard kan komme til å delta på treninger sammen med sitt store idol Lionel Messi, og andre verdensstjerner som Luis Suárez, Neymar og Andres Iniesta.

TV 2 Sporten fortalte onsdag at Strømsgodsets stjerneskudd var på treningsopphold i Bayern München.

Der deltok han på treninger ledet av stjernetreneren Pep Guardiola.

Bekreftet interessen
Ifølge tyske Bild bekrefter Bayern München at klubben er svært interessert i å sikre seg Ødegaards signatur.

– Martin Ødegaard er et helt eksepsjonelt talent og en fin type, og han er veldig god for alderen. Vi liker det vi ser, og jeg tror vi har en god sjanse til å få ham hit, sier Bayern Münchens styreformann Karl-Heinz Rummenigge til Bild.

Bayern Münchens plan er å tilby Ødegaard en kontrakt med førstelaget, men åpner for å sende stjerneskuddet på utlån til andre klubber dersom midtbanespilleren ikke makter å spille seg til fast plass i startoppstillingen med det første.

Tilbud om femårskontrakt med Real Madrid
Ødegaard har tidligere vært på treningsopphold Barcelonas erkerival, Real Madrid.

Det oppholdet endte med tilbud om femårskontrakt, og mulighet for utlån til Strømsgodset eller en klubb i La Liga neste sesong.

– De to lagene som det åpenbart er vanskeligst å spille seg inn i førstelleveren til, er Real Madrid og Bayern München. Men jeg tenker sånn at det ikke er ofte en 15-16-åring for muligheten til å signere for Real Madrid. Real Madrid er en klubb ingen sier nei til, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om tilbudet fra Real Madrid tidligere denne uken.

– Satte spor etter seg i Liverpool
15-åringen har også vært på treningsopphold i engelske Liverpool. Der imponerte han både manager Brendan Rodgers og Liverpool-spillerne med sine ferdigheter.

– I Liverpool har Martin Ødegaard satt store spor etter seg. Tidligere manager og spiller, Phil Thompson, fortalte meg tidligere at kaptein Steven Gerrard var blant dem som lot seg imponere over Ødegaard da unggutten trente med klubben, poengterte Alsaker.

På nyåret har tidenes yngste norske landslagsspiller planlagt et besøk for å se på forholdene i Ajax, ifølge nederlandske medier.

Onsdag 17. desember fyller Ødegaard 16 år, og kan komme til å røpe sitt klubbvalg kort tid i etterkant.