VIL FORBEDRE SEG: Jonny Evans, her sammen med manager Louis van Gaal, (t.v) og Wayne Rooney (i midten) lover fansen at Manchester United vil spille bedre fotball fremover. (AP Photo/Paul Sancya)
VIL FORBEDRE SEG: Jonny Evans, her sammen med manager Louis van Gaal, (t.v) og Wayne Rooney (i midten) lover fansen at Manchester United vil spille bedre fotball fremover. (AP Photo/Paul Sancya)

United-stopper til TV 2: – Forpliktet til å spille underholdende fotball

Jonny Evans lover fansen at Manchester United vil forbedre prestasjonene fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester/Bergen (TV 2 Sporten): Manchester United har vunnet fem strake kamper og er et av formlagene i Premier League.

Men likevel har rødtrøyene fra Old Trafford fått kritikk for kampprestasjonene.

Se Manchester United-Liverpool på TV 2 Sumo og TV 2 Premium søndag fra kl. 13.00

I forkant av søndagens storkamp mot Liverpool har britiske medier refset Manchester Uniteds spillestil, og slått fast at Louis van Gaals menn var svært heldige med seieren i toppkampen mot Southampton.

– Forpliktet til å spille underholdende fotball
I et eksklusivt intervju med TV 2 innrømmer Manchester Uniteds midtstopper Jonny Evans at prestasjonene ikke har vært gode nok.

– Vi har fem seire på rad, men selv om prestasjonene ikke har vært så gode, var det viktigste for oss å vinne, sier Evans til TV 2 Sporten.

– Er du bekymret etter de dårlige prestasjonene?

– Vel. Vi vil spille fin fotball. Manchester United er forpliktet til å spille underholdende fotball for fansen. Det er viktig for oss, og vi jobber alle hardt for å forbedre spillet, svarer nord-iren.

Slår tilbake mot skadekritikken
Louis van Gaal har opplevd en skaderekke lang som et vondt år siden han overtok som manager på Old Trafford i juli. Sir Alex Fergusons tidligere assistent, Mike Phelan, er blant dem som har lagt skylden for skadene på van Gaals treningsmetoder.

En tydelig irritert van Gaal ble konfrontert med kritikken fra Phelan på fredagens pressekonferanse.

– Jeg bryr meg ikke om hva som sies. De personene befinner seg på utsiden av det som skjer i Manchester United, så jeg mener at de ikke har grunnlag for å bedømme hva og hvordan vi gjør ting. Det de sier er ikke basert på fakta, mener van Gaal, som svarte følgende på spørsmål om hvordan Manchester United spiller for tiden.

– Det svarte jeg på etter Southampton-kampen, så hvorfor må jeg gjenta meg selv, svarer en oppgitt van Gaal.

Likheter mellom Ferguson og van Gaal
Evans avviser imidlertid at spillerne belastet for hardt på trening.

– Vi har ikke opplevd drastiske endringer i treningsopplegget etter at vi skiftet manager. Van Gaal har en forskjellig filosofi en forgjengerne, men treningene er ikke så mye annerledes. Kanskje er noe av årsaken at vi som spillere ikke beskyttet oss godt nok i dueller, mener han.

– Ser du likheter mellom van Gaal og Sir Alex Ferguson som manager?

– Ja, de har begge autoritet og er vinnere. Med tanke på fotballstil er de imidlertid forskjellige. Men det er fantastisk for oss å ha van Gaal som manager og lære fra en annen kultur og stil, svarer Evans.

26-åringen gleder seg stort til søndagens klassiker mot Liverpool.

– For fansen er nok kampene mot Liverpool de aller største, med tanke på historien til klubbene og det de har prestert i ligaen opp gjennom årene, fastslår han.

– En tøff og vanskelig kamp
Liverpools midtstopper Martin Skrtel tror oppgjøret på Old Trafford en tøff affære.

– Det blir en massiv kamp. Manchester United mot Liverpool er blant de største kampene i England, og vi håper å få med oss et godt resultat fra kampen. Men det blir en tøff og vanskelig kamp, for Manchester United har vært i god form i det siste, sier han.

Han varsler om et Liverpool-mannskap som er sugen på revansje etter nedturen mot Basel i Mesterligaen onsdag denne uken.

– Kampen mot Basel var en stor skuffelse for oss, for vi ville virkelig videre i Mesterligaen. Oppgjøret mot Manchester United er en god mulighet for oss til å vise våre kvaliteter og reise oss, fastslår Liverpool-stopperen.

– Med tap vil dere være ti poeng bak Manchester United på tabellen?

– Det er klart vi ser på tabellen, men det er mange kamper igjen å spille og vi ønsker å være høyere på tabellen. Realiteten er imidlertid at vi ligger der vi ligger nå, men vi vil høyere, svarer Martin Skrtel, som blir 30 år dagen etter storkampen mot Manchester United.

– Mandag er min bursdag, og den beste presangen jeg kan få er om vi vinner mot Manchester United, sier han.

Rodgers: – Mer enn en fotballkamp
Liverpool-manager Brendan Rodgers håper på en solid forestilling av spillerne søndag.

– Dette er mer enn en fotballkamp. Du representerer en by og supporterne. Men kampen mot Manchester United er perfekt for oss. Det er en viktig kamp, men alle kamper er viktige. Vi gjorde en fantastisk forestilling mot Manchester United forrige sesong, og vi ønsker å repetere det på søndag, konstaterer han.