– Nesa er vond, men tapet mot Norge er vondere

Nå trygler de danske jentene om norsk hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DEBRECEN (TV 2 Sporten): Det var dobbel smerte for danskenes bakspiller Louise Burgaard torsdag: Ikke bare tapte de den viktigste gruppefinalen mot Norge 21-27, Burgaard ble i tillegg knocket til blods av Linn-Kristin Riegelhuth i sluttminuttene og måtte støttes av banen.

Likevel er hun tydelig på én ting når TV 2 Sporten møter henne dagen derpå:

– Tapet mot Norge gjør mye mer vondt enn det nesa mi gjør.

– Og nesa er vond?

– Ja! sier en - tross alt - lattermild Burgaard.

– Jeg har det fint. Vi fryktet at nesa var brukket, men det var den heldigvis ikke, legger hun til.

Noe som derimot virker ganske ødelagt er den danske finaledrømmen. Tapet mot Norge betyr at danskene kun tar med seg ett poeng inn i hovedrunden, og dermed må de vinne alle sine kamper og samtidig håpe på hjelp fra Norge.

– Vi håper veldig på Norge nå. Hvis det er et lag vi trenger hjelp fra, er jeg glad det er Norge. De har gjort det veldig bra hittil, vært overbevisende, og skal bare fortsette med det gode spillet, håper Burgaard.

Danmarks landslagssjef Jan Pytlick sender også en liten bønn i retning Thorir Hergeirsson og hans jenter:

– Selvfølgelig, selvfølgelig. Jeg ønsker at Norge vinner sine siste tre, så har vi selv muligheten for å komme til semifinale, sier Pytlick - som selv møter Polen i morgen.

Men Pytlick trenger også hjelp når han forsøker å ramse opp de norske byttene som endret kampbildet i går, da Danmark ledet 9-6: Maja Jakobsen kom inn for Nora Mørk, som ikke hadde dagen, og svarte med å banke inn sitt første skudd bak en sjanseløs Sandra Toft. Uprøvde Betina Riegelhuth kom også inn og var en stor trussel fra distanse.

– Jeg synes selvfølgelig at Betina Riegelhuth og hun høyre bak der... hva er det hun heter igjen? spør Pytlick TV 2.

– Maja Jakobsen?

– Ja, når de kommer inn og gjør tre mål fra distanse er det noe nytt vi ikke har sett før, innrømmer han.

Maja Jakobsen har da også følelsen av at danskene ikke var helt forberedt på henne.

– Sandra Toft i målet til Danmark var ikke i nærheten av noen av skuddene mine. De hadde ikke forberedt seg veldig på meg. Det var gøy, det, sier Storhamar-backen.

Karoline Dyhre Breivang - som i sin 300. landskamp kom inn og tok dirigentrollen da Stine Bredal Oftedal mislyktes - tror danskene ble tatt på senga da Norge startet 2. omgang med en bakspillerrekke bestående av Jakobsen, Betina Riegelhuth og Dyhre Breivang.

– De var kanskje ikke den rekka de forventet. Men vi hadde god flyt, Maja og Betina har spilt godt i Storhamar og er i form. Det var lett for meg å sette dem i situasjonene vi vet de er gode til, sier hun.

Med en såpass god bredde i laget er Thorir Hergeirsson neppe veldig misunnelig på mannskapet Jan Pytlick disponerer. Men TV 2 Sporten benyttet likevel anledningen på danskenes pressemøte til å uhøytidelig sjekke om noen kunne la seg friste til å bytte til et vinnerlag - altså det norske landslaget - etter den påbudte karantenetiden på tre år.

– Jeg tror dere har en fin høyre bakside i Norge. Jeg er nok ikke interessert. Ellers takk, sier Louise Burgaard og gliser.

– Den norske trøya er veldig fin. Men jeg har det deilig i Danmark, ellers takk, sier Kristina Kristiansen.