HJELPER FATTIGE: Real Madrids Pepe gir bort 9000 kilo mat til fattige familier.  (AP Photo/Paul White)
HJELPER FATTIGE: Real Madrids Pepe gir bort 9000 kilo mat til fattige familier.  (AP Photo/Paul White)

Real Madrid-stjerne kjøpte 9000 kilo med julemat

Stopperkjempen Pepe (31) gir bort maten til fattige familier i Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke røde kort og ufine taklinger har ført til at Real Madrids forsvarsstjerne Pepe har fått et omstridt rykte på fotballbanen.

Men utenfor banen viser han seg fra en svært generøs og gavmild side.

Ifølge den spanske avisen AS har Pepe nå gått til innkjøp av 9000 kilo julemat, som han skal fordele på 200 fattige familier i bydelen Las Rozas i Madrid slik at også disse får seg et godt julemåltid.

Pepe er selv vokst opp i fattigdom og har punget ut av egen lomme for å gi fattige familier en bedre julehøytid. Hvor mye Pepe har betalt for maten, er foreløpig ikke kjent.

Den gavmilde gesten fra Pepe blir godt mottatt i Spania.

– Selv om fotballspillere kan oppfattes som virkelighetsfjerne, er faktisk mange opptatt av å hjelpe andre, og spesielt fattige mennesker. Mange fotballspillere har vokst opp i fattige familier selv, og bidrar derfor med det de kan for å hjelpe dem som trenger det mest, skriver AS.

31 år gamle Pepe har spilt for Real Madrid siden 2007 og har fått med seg over 180 ligakamper den spanske storklubben.

Den Brasil-fødte midtstopperen skiftet til portugisisk statsborgerskap i 2006 og har fått med seg både VM og to EM-sluttspill for Portugal. Han har spilt 65 landskamper og scoret tre mål for Portugal siden debuten i 2007.