Forsøkte å finne løsning på Jays-utestengingen 

Men Olympiatoppen og Friidrettsforbundet opprettholder straffen til tross for møte fredag.

Oslo (TV 2 Sporten): Norges raskeste mann, Jaysuma Saidy Ndure, ble i november utestengt fra Olympiatoppen fordi han reklamerer for en sportsdrikk som ikke er godkjent av det engelske firmaet LGC, som har et samarbeid med toppidrettssenteret.

Klubblederen til Jaysuma Saidy Ndure uttalte tidligere denne uken til TV 2 at hun følte sprintesset ble urettferdig behandlet, siden det engelske firmaet LGC ikke er godkjent av WADA.

Et forsøk på å finne en løsning på straffen strandet etter et møte i dag.

Innkalte til møte

Fredag kalte generalsekretær i Friidrettsforbundet, Kjetil Hildeskor alle involverte parter inn til et møte på Olympiatoppen. Der deltok BUL-lederen, Jaysuma Saidy Ndures advokat og et styremedlem fra BUL, samt toppidrettssjef Tore Øvrebø og sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

Møtet startet klokken 14.00, og varte til klokken 16.30.

– Vi har snakket om Jays, de har underrettet om sine synspunkter og vi om våre. Det er ikke noe nytt i saken, de holder fast med det de har sagt. Jeg tror ikke vi kommer til noen enighet, sier Hege Pedersen til TV 2 etter møtet.

Sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, bekrefter at utestengelsen opprettholdes.

– Vi har sett på innholdet i saken, og har hatt en god samtale med klubben og Olympiatoppen, dette er en samtale som vil fortsette videre, sier Nilsen til TV 2.

– Dette produktet Jays reklamerer for er godkjent på et WADA-akkreditert laboratorium i Köln. Og Olympiatoppen krever at dette skal være godkjent av et laboratorium i England som IKKE er WADA-akkreditert. Den logikken tror jeg Olympiatoppen må få svare for, for jeg skjønner den ikke, sa Pedersen til TV 2 tirsdag.

Uvesentlig med godkjenning

– Dette er antidoping arbeid, og verdiarbeid i praksis. Og det gjør vondt noen ganger, sa toppidrettssjef Tore Øvrebø til TV 2, da han begrunnet utestengelsen av Ndure.

Toppidrettssjefen hevder at det er uvesentlig om et laboratorium har godkjenning fra WADA, eller ikke.

– Vi har unngått at utøvere har blitt tatt i doping siden Sydney i 2000. Og det er helt unikt i verden. Og en viktig del av hvorfor vi har unngått det, er at vi har tydelige retningslinjer for bruk av kosttilskudd. Og hvilke typer kosttilskudd som er OK, eller hvilke typer kosttilskudd som ikke er det. Når vi opplever at noen bryter det, at de ikke går igjennom det godkjenningssystemet som er vedtatt, så setter vi foten ned.

Hege Pedersen etterlyser også at Olympiatoppen skulle gitt sprinteren mer tid, og forklarer at Jays leverte inn produktene og ville ha veiledning, men at han da ikke hørte noe mer på flere måneder. 

Men at 30-åringen henvendte seg til dem vil ikke Øvrebø være med på.

– Det var ikke en formell henvendelse. Det var mer i forbifarten. Det er ikke slik vi opererer, parerer han.