STOR TEST: Fire jenter testet vippeserum fra fire til åtte uker. Foto: TV 2 hjelper deg
STOR TEST: Fire jenter testet vippeserum fra fire til åtte uker. Foto: TV 2 hjelper deg

Avføringsmiddel ga lengre vipper enn øyevippserum

Lakserolje skal ifølge et kjerringråd øke lengden og volum på vippene dine. Vi sjekker hva som fungerer best av det og tre kosmetiske vippeserum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lengre og fyldigere øyevipper er nøkkelen til den etterlengtede «Bambi»-looken, og vippeserum skal kunne hjelpe deg med det.

StimuLash, Isadora, iGlow og outsideren, laksermiddelet Castor Oil, testes av fire jenter, for å finne ut hvilken som fungerer best.

Jentene smører to forskjellige typer på hvert øye, og sammenligner lengden og volum før og etter testen. Testperioden går over 4-8 uker, basert på tiden de forskjellige produktene må brukes for å få effekt.

Måler volum og lengde

Før jentene tar produktene i bruk tar vi dem med til Skintech på Majorstuen i Oslo. Der møter vi produktansvarlig André Aakermann som har en Visia hudscanner for å måle lengden og volum på øyevippene. Resultatet viser at samtlige jenter ligger under gjennomsnittet på både lengde og volum.

Jentene vet godt hvordan den perfekte «Bambi»-looken er, og hva de vil produktene skal oppnå.

– De perfekte vippene er mørke, lange og fremhever øyene veldig fint, sier en av dem før testen.

FØR OG ETTER: Resultatet av iGlow. Foto: TV 2 hjelper deg
FØR OG ETTER: Resultatet av iGlow. Foto: TV 2 hjelper deg

Varierte resultat

Etter seks uker med bruk hver morgen og kveld, returnerer jentene som testet StimuLash og Isadora til Skintech for å gjøre en ny måling av vippene sine.

Resultatene er varierte. Vippene til Anna har en liten forbedring fra StimuLash, og tydelig lengre vipper fra Isadora, mens vippene til Jannicke faktisk har minket i både volum og lengde.

– Hæ? Det er ikke sant, utbryter hun fortvilet etter å ha fått vite resultatene.

Overraskende vinner

To uker senere har Karen og Jenny testet iGlow og Castor Oil lenge nok, og er klar for ny måling. Begge har fått lengre vipper, og det er Castor Oil som har gitt best resultat med en lengdeøkning på hele 25 prosent, i tillegg til en volumøkning på ti prosent.

Kjerringrådet viser seg å være best, mens den dyreste i testen; StimuLash har gitt dårligst resultat. Jentene er overrasket.

– Vi kan nok ikke alltid skal dømme etter prisen, for det kan hende det faktisk funker når det er billig også, reflekterer Jenny.

Produsenten av StimuLash hevder i en epost til TV 2 hjelper deg at testpersonene må ha brukt deres serum feil. Samtidig innrømmer de at serumet kan gi ulikt resultat fra person til person.

Advarer mot prostaglandiner

Mattilsynet har tidligere advart mot bruk av produkter som inneholder prostaglandiner, et stoff som får øyevipper til å vokse ut. I Sverige har stoffet blitt forbudt, men i Norge kommer det kun med advarsler. Ingen av produktene i denne testen inneholder prostaglandiner.

Se sesongavslutningen til TV 2 hjelper deg torsdag 18. desember klokken 20:30.