FUNNET FORBRENT OG DØENDE: Med brannskader på 98% av kroppen ble Jessica Chambers funnet i denne veikanten i Mississippi i USA. Foto: AP/Privat.
FUNNET FORBRENT OG DØENDE: Med brannskader på 98% av kroppen ble Jessica Chambers funnet i denne veikanten i Mississippi i USA. Foto: AP/Privat.

Jessica (19) brent til døde – kan ha hvisket gjerningsmannens navn

Jessica Chambers var bare såvidt i live, men skal likevel ha klart å hviske «noe» da hun ble funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den groteske drapssaken ryster USA og store ressurser er satt inn i jakten på gjerningspersonen som skal ha tvunget den tidligere cheerleaderen til å svelge brennbar væske før han tente på.

Bilen til 19 år gamle Jessica Chambers var utbrent da den ble funnet. Da ambulansepersonellet kom til stedet befant den sterkt brannskadde Jessica seg utenfor bilen.

Flere medier, blant dem Daily Mail og New York Daily Mail skriver at Jessica, som knapt var bevisst da hun ble funnet, klarte å hviske noen ord til de som fant henne.

Kilder i politiet skal ha fortalt at hun hvisket navnet på det som kan være gjerningspersonen, men myndighetene ville på pressekonferansen ikke gå inn på hva hun hvisket.

– Hun var i stand til å kommunisere selv om det var vanskelig, sier Jay Hale, assisterende statsadvokat i Panola County.

I følge CNN bekrefter politiet at informasjonen hun kom med var viktig.

SIST SETT: Jessica, her helt til venstre i bildet, halvannen time før hun ble funnet påtent og døende.
SIST SETT: Jessica, her helt til venstre i bildet, halvannen time før hun ble funnet påtent og døende.
FILMET: Bildene fra overvåkningskameraet  ved bensinstasjonen viser Jessica, ikledd det som omtales som en pysjbukse, før hun forlot stedet og senere ble funnet på åstedet.
FILMET: Bildene fra overvåkningskameraet  ved bensinstasjonen viser Jessica, ikledd det som omtales som en pysjbukse, før hun forlot stedet og senere ble funnet på åstedet.

– Det har absolutt gitt oss et spor som vi følger opp, siteres John Champion i politiet på å ha sagt til den amerikanske TV-kanalen.

19 år gamle Jessica Chambers dro hjemmefra halvannen time før hun ble funnet, og kjørte innom en bensinstasjon før hun endte opp døende i veikanten ved bilen sin.

Vitner har ifølge CNN bekreftet at hun var innom en fest lørdag, men det er uvisst hvor og når dette var.

Fylte mer drivstoff enn vanlig

Den som trolig sist så Jessica i live var en ansatt på bensinstasjonen hun besøkte før hun ble drept. Ali Fadhel har fortalt at hun ofte var innom stasjonen og at han ofte snakket med henne.

– På vei ut fikk Chambers en innkommende samtale på mobilen sin, forteller Fadhel.

Han forteller at hun deretter kom inn igjen, kjøpte sigaretter og kjørte avgårde.

En ting la en annen ansatt på bensinstasjonen, Ali Alsanai, merke til, nemlig mengden drivstoff hun fylte på bilen sin. Ifølge Alsanai fylte hun bensin for 14 dollar og ikke 5 slik hun ifølge ham pleide å gjøre.

– Jeg spurte henne om det og hun sa hun skulle kjøre et sted. Hun var stille den dagen, veldig stille, sier Alsanai til CNN.

Politiet har foreløpig ikke arrestert noen eller siktet noen for å stå bak drapet forrige lørdag. 

På en pressekonferanse torsdag opplyste politiet at de har avhørt en rekke personer, men fremdeles føler det er mye de ikke vet.

– Vi tror noen der ute har hørt noe, sa påtalemyndighetens talsmann John Champion på pressekonferansen.

Gransker telefonen

Jessicas storesøster, Amanda Prince, har i avhør fortalt at søsteren ringte moren fra bensinstasjonen og sa at hun skulle komme hjem etter at hun hadde vasket bilen. Jessica skal også ha mottatt en telefonsamtale før hun dro hjemmefra på vei til bensinstasjonen.

Ifølge CNN mener etterforskere at innholdet og samtaleloggen på telefonen vil være «nøkkelen til alt».

Politiet har fått tillatelse fra både Google og mobiltelefonoperatøren til å gå gjennom alt av data på telefonen.

Intens jakt

Politiet ber om hjelp til å finne gjerningspersonen, og en støttegruppe som også jakter Jessicas gjerningsmann har over 110.000 medlemmer på Facebook.

Politiet leter trolig etter en person som kan ha mindre brannskader selv, siden politiet skal ha konkludert med at gjerningspersonen tok seg inn i bilen før han begikk den brutale handlingen.

Det er utlovet flere store dusører for informasjon som kan føre til en pågripelse.