KRAVSTOR: Kobe Bryant er ikke enkel å ha med å gjøre når det går dårlig for Los Angeles Lakers. Det fikk lagkameratene erfare på torsdagens trening. (AP Photo/Jae C. Hong)
KRAVSTOR: Kobe Bryant er ikke enkel å ha med å gjøre når det går dårlig for Los Angeles Lakers. Det fikk lagkameratene erfare på torsdagens trening. (AP Photo/Jae C. Hong)

Bryant sammenligner lagkameratene med toalettpapir

Los Angeles Lakers har hatt en miserabel start på sesongen. Da er ikke Kobe Bryant den letteste personen å ha med å gjøre. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært en tøff start på sesongen for Los Angeles Lakers med kun seks seire på de første 26 kampene. Kobe Bryant er kjent som en av de største vinnerskallene i sportsverdenen og blir ikke enkel å ha med å gjøre når laget gjør det så svakt. Det fikk 36-åringens lagkamerater erfare. 

Trener sjeldent med laget
Etter to sesonger med skader og påfølgende operasjoner er 36-åringen igjen tilbake som en av NBAs fremste spillere. Bryant ligger på andreplass på toppscorerlisten så langt. Men den aldrene kroppen tåler ikke den samme belastningen som tidligere, derfor har Lakers-trener Byron Scott holdt Bryant ute av trening for at stjernen skal tåle det tøffe kampprogrammet. Torsdag trente «the Black Mamba» med laget for første gang i desember. Og holdt ikke noe tilbake. 

Sammenlignet lagkamerater med toalettpapir
– Dere er myke som toalettpapir. Herregud, er det dette som foregår på trening. Ikke rart vi har tapt 20 kamper. Vi er myke som toaletpapir. Vi er pingler, skrek Bryant til lagkameratene foran et fullt pressekorps. (Uttrykket «soft as toilet paper» brukes på engelsk for å uttrykke at noen er pysete).

Laget spilte starterne mot reservene og da treningen var ferdig, og starterne hadde vunnet, fikk også daglig leder Mitch Kupchak høre det. 

– Det er meningen at jeg skal komme her og trene for å bli bedre, Mitch. Jeg skal trene og bli bedre. Disse rasshølene hjelper ingenting. 

«Tok» Lin
Også flere av spillerne fikk personlig føle Bryants vrede. Jeremy Lin, som kom til Lakers fra Houston Rockets før sesongen, fikk merke hvor ubehagelig det kan være når Bryant bestemmer seg for å «ta» en. Mens Lin hadde ballen i angrep begynte Bryant å rope: 

– Han fyren her kan ikke gjøre noen ting. Han har ingenting. Skyt da, skyt da.

Da Lin til slutt tok skuddet, og bommet, fortsatte Bryant. 

– Jeg fikk ham til å ta det dustete skuddet. Jeg fikk ham til å ta det. 

Young yppet seg
En som forsøkte å ta opp kampen med lagets superstjerne var Nick Young. 29-åringen prøvde å fortelle Bryant at ingen i verden kan stoppe ham i en-mot-en-situasjoner. Kobe hadde selvfølgelig et svar til det også. 

– Godt at jeg ikke er fra denne verdenen da.

KRITISK: Kobe Bryant (til venstre) tok for seg Jeremy Lin på torsdagens trening.   Harry How/Getty Images/AFP
KRITISK: Kobe Bryant (til venstre) tok for seg Jeremy Lin på torsdagens trening.   Harry How/Getty Images/AFP

Unik lederstil
Bryants oppførsel virker kanskje drøy for de fleste, men mannen med fem NBA-titler gjør det for å hjelpe sine lagkamerater. Bryant finner seg rett og slett ikke i å tape kamper slik Lakers har gjort denne sesongen og mente treningen var nødvendig. 

– Treningene blir ubehagelige når jeg er her. Men det er klart at det øker intensitetsnivået. Forhåpentligvis kan vi ta med oss litt av den intensiteten til kamper. 

Kan passerer Jordan i natt
For Bryant selv kan denne uken bli svært minneverdig. I kveld møter Lakers regjerende mester San Antonio Spurs. Bryant ligger 31 poeng bak Michael Jordan på NBAs historiske toppscorerliste. Klarer ikke Bryant å score 32 poeng i nattens kamp byr muligheten seg igjen allerede på søndag mot Minnesota Timberwolves. 

Får skryt av treneren
Bryants lederstil blir nok ikke undervist ofte, men lagkameratene og trener Scott mener det er bra for laget at Bryant presser sine lagkamerater.

– Hver gang nummer 24 er på trening blir det en intens trening. Jeg tror det får ut det beste av alle sammen. Han har et ekstremt konkurranseinstinkt og når han kommer skyter intensitetnivået i været, fortalte Scott.