DREPT: 35 år gamle Åge Stavran ble funnet drept i sin leilighet i Spjelkavik i Ålesund 21. oktober. Foto: TV 2
DREPT: 35 år gamle Åge Stavran ble funnet drept i sin leilighet i Spjelkavik i Ålesund 21. oktober. Foto: TV 2

Spjelkavik-drapet: Småbarns-moren løslatt fra varetekt

ÅLESUND (TV 2): Politiet mener bevisene mot den siktede småbarnsmoren i Spjelkavik-saken er svekket. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Sunnmøre politidistrikt. Foto: TV 2
Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Sunnmøre politidistrikt. Foto: TV 2

Politiet i Ålesund har løslatt småbarnsmoren som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter drapet på Åge Stavran (35) i Ålesund i oktober. 

– Vi har ikke lenger grunnlag for å holde henne varetektsfengslet. Etterforskningen viser at bevisene mot henne er svekket. Hun er formelt sett fortsatt siktet i saken, men vi skal gjøre en vurdering om siktelsen skal opprettholdes, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad til TV 2.

Hevder uskyld

Kvinnens forsvarer, Erling Flisnes, sier at hans klient er lettet over å bli løslatt. 
– Hun har hele tiden hevdet sin uskyld og vi regner med at politiet om kort tid frafaller siktelsen helt, sier advokaten. 

Tre menn i alderen 19 til 26 år er fortsatt i varetekt, siktet for mordbrann og drap. Alle ble pågrepet kort tid etter at Stavran ble funnet død i leiligheten sin i et boligfelt i Spjelkavik utenfor Ålesund.

AKSJON: Politiet aksjonerte på en adresse i Spjelkavika i Ålesund tirsdag ettermiddag etter at en person ble funnet død i en leilighet etter et branntilløp.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
AKSJON: Politiet aksjonerte på en adresse i Spjelkavika i Ålesund tirsdag ettermiddag etter at en person ble funnet død i en leilighet etter et branntilløp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Politiet har tidligere slått fast at Stavran ble drept som følge av grov vold. De mener de siktede kom tilbake til åstedet etter drapet og forsøkte å tenne på leiligheten for å dekke over drapet.

Videre fengsling

Politiadvokaten ønsker ikke å si hva etterforskningen har brakt på det rene når det gjelder motiv eller hendelsesforløp.

– Vi er kommet godt på vei i etterforskningen, men det gjenstår fortsatt noe arbeid. Vi regner med å være ferdig i løpet av neste måned, sier Ferstad. 

Politijuristen vil neste uke be om forlenget varetekt for de tre siktede. Alle tre er tidligere dømt for vold, trusler utpressing og narkotikaforbrytelser.