Sandra Lyng Haugen har sitt helt eget supertriks når hun skjærer løk

Artisten har et triks med tunga for å ikke svi i øynene. Se Sandra på matkurs i TV 2 Bliss-serien «Sandra usensurert».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandra Lyng Haugen (27) er denne høsten aktuell i serien «Sandra usensurert» på TV 2 Bliss. 

I serien har en venn meldt henne på et matkurs hvor hun skal lære å lage sunn og god middag. Til tross for den gode hensikten er likevel ikke Sandra helt fortrolig med det hun snart skal gjennomføre. 

– Hva gjør man på et matkurs? Lager man mat, og så spiser man, og så er den forhåpentligvis god? Kan man ikke bare følge en oppskrift? Jeg er ikke noe glad i å lage mat. Men jeg er jo sulten, så kanskje det blir bra, trøster hun seg med. 

Luft i magen av laktose

Hun velger å ta matkurset som et hint fra kameraten. At hun nå skal lære å lage laktose- og glutenfri mat er likevel en stor opptur. 

– Jeg fjerter litt hvis jeg får laktose, og gluten blir jeg gravid av, på en måte, sier hun lattermild. 

Det første steget i kokkeleringen er å skjære opp løk. For å unngå at løken skal svi i øynene har den unge artisten et helt eget triks. 

– Jeg holder tungen ut, så jeg ikke skal få det i øynene. Det går til det første fuktige punktet, sier hun løsningsorientert. 

Hun blir raskt utstyrt med et litt mer avansert system i form av noen «løkbriller». 

– Nå ble jeg litt gira, jeg føler meg som en superhelt. Nå trenger jeg ikke holde ut tungen, sier Sandra som likevel velger å gjøre sistnevnte også, for sikkerhets skyld. 

Stjal ruccola

Tidligere i serien uttrykte Sandra sin stormende forelskelse i sin nye kjæreste Martin Bjercke (25). Det har ikke blitt mye tid til matlaging etter at de ble sammen. 

– Han skryter på seg at han er flink til å lage mat, men jeg har jo aldri sett noe, avslører Sandra. 

Sist gang hun laget mat på TV var i serien «Firestjerners middag». Hun innrømmer at hun ikke hadde helt rent mel i posen under forberedelsene. 

– Jeg stjal jo bare den ruccolasalaten som crewet hadde som catering, til forrett. Så gav jeg dem karsk slik at de ikke skulle ha så mye smaksløker igjen. Så laget jeg pizza. Det er den beste pizzaen jeg noen gang har smakt, sier hun selvsikkert. 

Etter en økt med litt mer avansert matlaging enn ruccola og pizza er hun likevel veldig fornøyd med dagen. 

– Nå fikk jeg lyst til å lage mat! 

Se «Sandra usensurert» på TV 2 Bliss kl. 20.30! (Se alle episodene av «Sandra usensurert» på TV 2 Sumo. Registrerer deg nå for å prøve Sumo gratis i 30 dager.)