STOLT: Kristian Kjelling er stolt over de norske håndballjentene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOLT: Kristian Kjelling er stolt over de norske håndballjentene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kjelling hyller håndballjentene

– Jentene er dritgode i forhold til de andre landene, skriver håndballprofilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like sikkert som at de norske håndballjentene kjemper om medaljer i desember, er det at noen drar opp kjønnsdebatten i håndball.

En som er lei av å høre om hvor mye vanskeligere det er for herrene å nå opp internasjonalt enn det er for damene, er Kristian Kjelling.

– Damelandslaget er vesentlig bedre enn herrelandslaget i forhold til de motstanderne de spiller mot. Det vil si at de har vunnet over stort sett alle de har møtt. Herrelandslaget må innse at det finnes en hel del nasjoner de ikke er i nærheten av, og en hel del nasjoner som er sånn ca på samme nivå. Og de kan man slå, men også tape for. Jentene er dritgode i forhold til de andre landene, og har vært det i mange år, skriver han i bloggen sin.

Bjerringbro-Silkeborg-spilleren skjønner seg ikke på dem som klager på at kvinnehåndball går tregt og er kjedelig.

– Da forstår jeg bare ikke hvorfor du ser på det, pleier jeg å svare da, fortsetter han.

Kjelling innrømmer at han er stolt når håndballjentene har hentet hjem gull til Norge.

– En ting skal jeg love dere, fra en som har gleden av å kjenne mange av de damene som har spilt og spiller på landslaget. De har jobbet knallhardt for å komme dit de er i dag. Så la meg slippe å høre: «De andre nasjonene er dårlige, derfor vinner Norge». Når de smilende jentene forhåpentligvis løfter gullpokalen over hodet igjen, så er det fordi de er best!!!