KOMMER TIL KORT: Det er en god grunn til at menn dør på de rareste måter. Bare les under. Foto: Illustrasjonsbilde/Colourbox
KOMMER TIL KORT: Det er en god grunn til at menn dør på de rareste måter. Bare les under. Foto: Illustrasjonsbilde/Colourbox

Nå er det offisielt: Menn er dummere enn kvinner

Sorry, gutta. Skal vi tro Darwin Awards, tar menn seieren når det kommer til dumme måter å dø på. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år deler det svært lite politisk korrekte prisshowet Darwin Awards ut priser til mennesker som har dødd på de dummeste måter - eller som har gjort seg selv helt ute av stand til å reprodusere seg selv. 

Darwin Awards er oppkalt etter evolusjonsteoriens far, Charles Darwin.

En gjennomgang av de utdelte prisene iløpet av de 20 siste årene viser at hele 90 prosent av «vinnerne» er menn. 

The Telegraph skriver at av 318 saker som har vært oppe i prisshowet, var 282 av dem menn.

Åpnet sin egen brevbombe

Blant vinnerne finner vi blant annet en mann som døde da han sparket en handlekurv etter et tog, samt en terrorist som åpnet sin egen brevbombe da den ble returnert av postverket fordi den var feil frankert. 

Vi finner også en mann som forsøkte å bruke en pussemaskin til sexleketøy – for så å forsøke å reparere pungen sin med en spikerpistol. Og ikke minst de tre mennene som drakk shots mens de spilte russisk rulett i Kambodsja, og endte opp med å tråkke på en landmine og sprenge både seg selv og baren i lufta. 

Grunnen til at menn er i overtall i kåringen skyldes ifølge forskere forskjellen på risikobetont adferd mellom kjønnene. Menn tar rett og slett flere sjanser enn kvinner - noe som ofte fører dem ut i uløkka.

(Dum)dristigheten har trolig gitt dem en evolusjonær fordel i forhold til både jakt og det å finne seg en make .

– Definisjonen på idiotiske risikosjanser er sjanser man tar hvor det eneste man kan få ut av situasjonen er ubetydelig, og hvor resultatet ofte er ekstremt negativt og endelig, sier professor Dennis Lendrem ved University of Newcastle. 

Trøsten er, menn, at det i forrige uke ble bevist at det å ta ei øl med gutta faktisk forlenger livet. Så da er det bare å samles i kveld og forlenge livet etter beste evne. Men ikke gjør som de gutta som har vunnet Darwin Awards.

God fredag!