UNITED-STJERNE: Paul Scholes ser rødt for en takling på Pablo Zabaleta i en kamp mellom Manchester United og Manchester City i 2011. FOTO:AP Photo/Jon Super
UNITED-STJERNE: Paul Scholes ser rødt for en takling på Pablo Zabaleta i en kamp mellom Manchester United og Manchester City i 2011. FOTO:AP Photo/Jon Super

Scholes bekymret for at Manchester City overtar Uniteds posisjon

Manchester United-legenden tror Manchester City er i ferd med å bli den mest attraktive klubben i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United er en av verdens sterkeste merkevarer, og klubben fra industribyen er også Englands mestvinnende fotballklubb - i alle fall nasjonalt.

Det har også gjort det å spille for klubben til mange unge fotballspilleres kanskje største drøm verden over.

I selve byen Manchester har de røde djevlene vært den suverent største klubben, men de siste årene har «lillebror» City yppet seg sportslig og to ganger har de lyseblå vunnet serien.

– City får de beste unge spillerne

Men det er ikke bare på banen at de har tatt opp kampen. Nå frykter Manchester United-legenden at City ikke bare er attraktive for verdens største stjerner takket være sportslig suksess, men også at klubben er i ferd med å bli mer attraktive for unge lokale talenter.

– Snakket i Manchester er at det er City som har det beste utviklingsprogrammet. At det er de som får de beste unge spillerne, skriver Scholes i sin spalte i The Independent.

– Blant de jeg spilte fotball med da jeg var ung var det slik at om Manchester United ville signere deg så var ikke Manchester City en gang noe å vurdere. United trengte ikke å overtale noen eller tilby goder. Vi ville ha gått ditt automatisk.

Slik er det ikke lenger, og som Manchester United-fan bekymrer det den tidligere midtbaneterrieren.

Topp fasiliteter

Denne uken åpnet nye City Football Academy med topp moderne treningsfasiliteter.

– Om jeg prøver å se på det fra et nøytralt perspektiv må jeg si at det City har oppnådd er imponerende og deres økte innvirkning på ungdomsfotballen startet lenge før det akadamiet, skriver Scholes videre.

– Uniteds Carrington er et flott treningsanlegg og akademi, men City har tatt deres til et nytt nivå. Dette betyr noe nå. Det er langt fra dagene da jeg tok tre busser for å komme meg fra hjemmet mitt til Uniteds treningsanlegg.

Manchester United har til tross for sin posisjon som Englands mestvinnende klubb de siste 20 årene stadig latt unge talenter fra egne rekker få sjansen.

Tror på Wilson

Denne sesongen har spillere som Tyler Blackett og Paddy McNair spilt viktige roller i et skadeskutt United-forsvar, men med en stadig økende pengebruk stilles spørsmålet om ungguttene fremtid i klubben.

Helt tørt i i rekrutteringen til Uniteds ungdomsavdeling blir det nok uansett ikke med det første.

– United har en fantastisk historie med å produsere spillere og det vil alltid være spillere som er interessert i å komme til klubben. Spørsmålet er om de er gode nok for førstelaget, skriver Scholes som har blitt særlig imponert av en United-unggutt denne sesongen.

– James Wilson har tydelig en mulighet til å ta steget.