Over halvparten vil ikke kjøpe bensin- eller dieselbil igjen

Ny undersøkelse viser fornøyde kunder.

Nissan Leaf er den store pioneren blant elbilene, nå har eierne sagt hva de mener om bilen sin.
Nissan Leaf er den store pioneren blant elbilene, nå har eierne sagt hva de mener om bilen sin.

Elbilene er i vinden som aldri før. Norge er på mange måter annerledeslandet i denne sammenhengen. Alle elbilfordelene våre gjør at disse bilene kommer svært gunstig ut prismessig, dermed har de også tatt store markedsandeler de siste årene.

Men det er ikke bare i Norge elbilene selger godt, i Storbritannia har man nå passert 6500 solgte ekseplarer av pioneren Nissan Leaf. Og skal vi dømme etter hva eierne mener om bilen sin, er fremtiden lys for Leaf og de andre elbilene.

Bruktimportere Leaf? Det er kanskje ikke så smart ...

Elbilen tar over

En ny undersøkelse gjort blant Leaf-eierne, viser at over halvparten sier at de aldri vil kjøpe bensin- eller dieselbil igjen.

Andelen som bruker Leaf som sin hverdagsbil er like høy. Dette underbygger også undersøkelser gjort i Norge, som viser at elbilen fort tar over som bil nummer én i husholdninger som har både elbil og bil som går på fossilt brennstoff.

Bare én av ti sier de har gått tom for strøm

Mye å spare

64 prosent av de britiske Leaf-eierne sier også at de foretrekker å kjøre elbil framfor bil med bensin- eller dieselmotor. En av respondentene forteller forresten også at han solgte sin Aston Martin for å kjøpe Leaf nummer to – dette for å unngå krangler med kona om hvem som skulle bruke elbilen!

Ikke overraskende rapporterer 89 prosent av eierne at de sparer betydelige beløp på kjøre elbil. Mange ligger rundt 2500 kroner her.

Anbefaler til venner

Nesten samtlige Leaf-eiere forteller at de lader bilen hjemme på natten, og få rapporterer at rekkevidden er en utfordring.

I sum er Leaf-eierne riktig så fornøyde: Hele 95 prosent av dem sier nemlig at de gladelig anbefaler bilen til sine venner. 

Her hjemme kommer Leaf til å bli Norges tredje mest solgte bilmodell i 2015. Nissan var lenge største elbilmerke i Norge, men helt på tampen av året har de blitt passert av Volkswagen.

Doble rekkevidden? Det kan bli aktuelt på neste Leaf

Her får du nesten elbil "på kjøpet"