FÅR PASSET PÅSKREVET: Jan Pytlick og de danske håndballjentene får gjennomgå i danske medier etter nederlaget mot Norge. Foto: Scanpix/montasje
FÅR PASSET PÅSKREVET: Jan Pytlick og de danske håndballjentene får gjennomgå i danske medier etter nederlaget mot Norge. Foto: Scanpix/montasje

Danske aviser fortviler: – Danmark fikk «bøllebank»

De danske håndballspillerne får passet påskrevet etter nederlaget mot Norge. Les hva danske medier skriver om kampen her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske medier viser ingen nåde med håndballjentene.

Storavisen Ekstrabladet slår på sine nettsider fast at Danmark fikk «bøllebank», men passer likevel å gi velfortjent noen syrlige stikk, og velfortjent ros til Norge.

– Du kan si mye om de norske håndballjentene, men draps-genet har de arvet fra de gode, gamle hvalfanger-dager, og når du kombinerer det med en helt enestående kynisme, så får du noe som ligner et vinnerlag, skriver Ekstra Bladet etter kampen.

– Kunne hørt skrikingen uten radio
Samtidig sender avisen et stikk til sine norske journalister da Norge gikk opp i 24-18-ledelse et stykke ut i andreomgang.

– De norske kommentatorene fra NRK og P4 reiste seg, og bedømt utifra decibel-nivået må det ha vært noe galt med forbindelsen til Drammen, Larvik og Molde. Det ble i hvert fall ropt stående skreket – stående i kommentator-boksen – så folkene hjemme i fylkene og de innerste fjordene kunne høre rapporteringen. Uten radio, fastslår Ekstra Bladet.

Den danske avisen Berlingske Tidende beskriver Danmarks kamp som en gedigen EM-fiasko.

– Med et sjokkerende stort  27-21-nederlag mot Norge, kommer Danmark til turneringens hovedrunde med et enkelt poeng. Dermed kan de ikke selv avgjøre om målet om medalje blir innfridd, påpeker BT.

Gir Pytlick karakteren 0,00
Avisen gir både landslagsspilleren Trine Østergaard og landslagstrener Jan Pytlick bunnkarakteren «0,00» på sin spillerbørs som presenteres med tittelen: «Så dårlig klarte de danske spillerne seg».

Dansk TV 2s skriver på sine nettsider «Farvel EM-medalje? – sort dansk aften for håndballjentene».

– Etter mer enn tiår som Norges halvdårlige nabo i internasjonal damehåndball, var det denne desemberkvelden at erkerivalene fra fjellene kunne slås ned fra den skandinaviske håndballtronen. Men i stedet endte kampen i kollaps og ny kroning av de norske håndballjentene, som vant 27-21 og beviste det som har stått i historiebøkene de siste årene. Når kampene virkelig gjelder, så vinner som regel Norge.