– Fikk kjempebiceps ved fødselen

Men Ski Classics-mesteren Johan «Skipper'n» Kjølstad hevder at han ikke trener overarmene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LIVIGNO (TV 2): Han er kjent som en av de mest ekstreme stakerne i langløpssirkuset. Og fjorårsmesterens hemmelighet er en kroppsdel som minner mistenkelig om tegneseriefiguren «Skipper´n».

– Jeg er blitt kalt Skipper´n lenge. Det har vel med at jeg er liten og tett. Jeg spiser ikke så mye spinat da, men det kan ha noe med overarmene å gjøre, sier Kjølstad, før han stolt viser fram bicepsen som minner svært mye om tegneseriefiguren som får supermuskler av å spise spinat.

Se Ski Classics på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag (kl. 08.30) og søndag (kl. 09.00).

– Født sånn

Kjølstad er ikke redd for å vise fram bulen på den høyre overarmen.

– Fornøyd med den?

– Ja, jeg er jo født sånn. Jeg har ikke gjort noe for det. Jeg fikk det utlevert jeg, så da var det bare å ta det i bruk.

– Men du trener vel litt biceps?

– Nei, jeg har aldri trent biceps. Jeg bestilte ikke noen ting. Jeg fikk det vel bare ved fødselen, ler Kjølstad.

Bedre enn Bale?
Det må kanskje nevnes at det primært er tricepsen i underarmen man har mest bruk for i langrenn. Men de veltrente armene til Kjølstad står i stil med Real Madrids Gareth Bale, som tidligere i år viste at det er mer enn beina som er veltrent da han stilte i singlet på treningsfeltet i den spanske hovedstaden.

Men skal man tro Kjølstad, kan det se ut som om Bale har trent mer bevisst på å få de definerte overarmene enn hva han selv har gjort.

Kjølstad er uansett klar til å forsvare sammenlagttriumfen i Ski Classics når sirkuset braker i gang med tidenes første offisielle lagtempo på lørdag, og 35 kilometer klassisk i perfekte vinterforhold i Italia søndag.