– Skulle nesten tro at Lørenskog-spillerne hadde feber hele gjengen

TV 2-ekspert mener Lørenskog har seg selv å takke for stortapet mot Stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stjernen – Lørenskog 7-3:

Serietoer Lørenskog jaktet på sin femte strake seier i GET-ligaen før oppgjøret mot Stjernen.

Se TV 2 Sportens fyldige referat fra Stjernen-Lørenskog øverst!

På oddsen var Lørenskog skyhøy favoritt mot klubben som ligger tredje sist på tabellen.

Men takket være personlige feil, svakt angrepsspill og klønete utvisninger ble Lørenskog sendt hjem fra Fredrikstad som slakt.

– Kan takke seg selv for stortapet
Stjernen vant overraskende – og fullt fortjent – hele 7-3 i Stjernenhallen.

– Det ble tungt for Lørenskog da Stjernen fikk gå opp til 5-3 og 6-3 i spill tre mot fem. Lørenskog fikk det de ba om. De ga fra seg noen altfor lette utvisninger, oppsummerte TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm i HockeyXtra på Sportskanalen.

– Og like etter 6-3-scoringen fikk Stjernen leke inn 7-3-ledelse. Lørenskog fløy jo rundt på isen uten mål og mening i forkant av scoringen. Dette var ganske så vanvittig, konstaterte han om rundens store overraskelse.

Avgjorde i siste periode
Scoringer av Jostein Ekaas, Dan Fredrik Nygård og to fulltreffere av Jordan George sendte Stjernen opp i en tidlig 4-0-ledelse.

Men Lørenskog reduserte til 3-4 i midtperioden, og på tribunen bet hjemmefansen negler.

I siste periode kom imidlertid et svakt Lørenskog-lag på banen, og scoringer av Marcus Bjørsland, Lou Dikenson og nok en fulltreffer av Dan Fredrik Nygård sørget for at Stjernen kunne gå seirende av isen med en solid 7-3-seier.

– Stjernen leverte i perioder et svært bra trøkk, og god uttelling, mens Lørenskog manglet intensitet. Du skulle nesten tro at Lørenskog-spillerne hadde feber hele gjengen i slutten av tredje periode. Skuffelsen må være enorm blant Lørenskog-spillerne nå. De har jo vært veldig stabile over tid, mente Dahlstrøm.

– Stjernen scoret på fire av sine åtte første sjanser, men gikk så ned i en bølgedal der Lørenskog eide store deler av kampen. Men så fikk de inn 5-3-scoringen, og overtaket tilbake. Det var en enormt sterk prestasjon av Stjernen-spillerne, konstaterte ishockeyeksperten.

Resultater, GET-ligaen, torsdag:

Kongsvinger - Storhamar 1-8
Lillehammer - Frisk/Asker 1-2
M/S - Sparta 1-7

Sjekk tabellen i GET-ligaen her