Skuespillerne Matthew Goode, Benedict Cumberbatch, Keira Knightley og Regissør Morten Tyldum på Toronto Filmfestival, 9. september, 2014. Foto: Stella Pictures.
Skuespillerne Matthew Goode, Benedict Cumberbatch, Keira Knightley og Regissør Morten Tyldum på Toronto Filmfestival, 9. september, 2014. Foto: Stella Pictures.

Morten Tyldum til TV 2: – Filmen er nå også en stor Oscar-favoritt

 «The Imitation Game» har fått en fantastisk mottagelse i Hollywood.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Golden Globe-nominasjonene ble kjent torsdag ettermiddag norsk tid på Beverly Hills Hilton-hotellet i Los Angeles. Filmen «The Imitation Game» som er regissert av Morten Tyldum (47) ble nominert i fem kategorier.

I filmen har Tyldum med seg kjente skuespillere som Sherlock-stjernen Benedict Cumberbatch (38) og Keira Knightley (29). Cumberbatch er nominert til beste mannlige hovedrolle for filmen, mens Knightley er nominert til beste kvinnelige birolle.

– Fantastisk

På telefon fra Brentwood i Los Angeles er det en overlykkelig regissør TV 2 snakker med.

– Dette er helt spesielt! At den første filmen jeg lager i Hollywood har fått denne mottagelsen med så mange priser som vi allerede har vunnet, og nå få alle nominasjonene er fantastisk. Dette er noe man drømmer om når man lager film, sier Morten Tyldum.

Oscarnominasjon

Filmen vant publikumsprisen på filmfestivalen i Toronto hvor den vant publikumsprisen og har høstet strålende kritikker verden over.  

Nå ser det også svært lovende ut for Tyldum med tanke på Oscar-nominasjoner.

 – I følge de som er eksperter ser det veldig bra ut. Oscar er veldig stort her og nå nevnes vi som en av de filmene som er favorittene, og det er fantatsisk, sier Tyldum til TV 2.

Travel regissør

Regissøren kan fortelle til TV 2 at han har hatt mailkontakt med skuespiller Benedict Cumberbatch i dag, men ikke snakket med noen andre skuespillere.

– Det har ikke vært noe champagne, det er såpass mye jobb som skal gjøres på andre prosjekter. Akkurat nå sitter jeg med agenten min og går gjennom timeplanen sier en travel Tyldum til TV 2.