LEDET TRENINGEN: Pep Guardiola ledet Martin Ødegaard på Bayern München-trening denne uken. Foto: Scanpix/montasje
LEDET TRENINGEN: Pep Guardiola ledet Martin Ødegaard på Bayern München-trening denne uken. Foto: Scanpix/montasje

– Ødegaard deltok på trening ledet av Pep Guardiola

Martin Ødegaard har vært på et nytt treningsopphold i Bayern München.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard har i løpet av høsten vist seg frem for Real Madrids trener Carlo Ancelotti og Liverpool-manager Brendan Rodgers på trening.

På nyåret reiser 15-åringen til Nederland for å vise seg frem for Ajax.

LES OGSÅ: Bayern München snuser på Martin (14) fra Drammen

Nå får TV 2 Sporten bekreftet at stjerneskuddet nylig var på treningsopphold i den tyske mesterklubben Bayern München. 

Tidenes yngste landslagsspiller for Norge fikk blant annet hilse på den verdenskjente treneren Pep Guardiola.

– Vi vet at Martin Ødegaard deltok på Bayern München-treninger ledet av Pep Guardiola i to dager i forrige uke, sier sportsredaktør i den tyske avisen TZ, Michael Knippenkötter, på telefon fra München til TV 2.

Knippenkötter følger den tyske storklubben svært tett, og i fredagens TZ er det ventet en reportasje om Ødegaards nylige Bayern-besøk.

– Vi jobber med det nå, og satser på at saken blir å lese i morgendagens papirutgave, sier Knippenkötter.

– Du er sikker på at Ødegaard trente med Bayern?

– Ja, han ble observert på treningsfeltet sammen med blant andre Bayern-manager Pep Guardiola. Så det er vi sikre på, ja, svarer sportsredaktøren på TV 2 Sportens spørsmål.

Ankom Norge fra München
TV 2 Sporten møtte unggutten sammen med faren Hans Erik Ødegaard på Gardemoen tirsdag kveld.

Strømsgodset-spilleren ankom Gardemoen på et fly fra München, får TV 2 Sporten opplyst.

Men 15-åringen gjorde det klart at han ikke ønsket å kommentere noe om klubbesøkene.

– Vi har bestemt oss for å ikke si noe om hvor vi har vært, sa en ordknapp pappa Hans Erik Ødegaard til TV 2 Sporten i ankomsthallen på Gardemoen.

Det er ikke første gang Martin Ødegaard trener med Bayern München.

– Ingen hadde forventet en slik utvikling
Som 14-åring ble han også invitert til Tyskland for å trene med klubben. Da la han ikke skjul på at en overgang til Bayern München fristet.

– Bayern München vant jo Champions League, de er jo verdens beste klubblag akkurat nå, så de spiller jo fin fotball med mange gode spillere, sa den da 14 år gamle Ødegaard til TV 2 Sporten.

Bayern Münchens sjefspeider, Michael Tarnat, sa til lokalavisen TZ i München tirsdag denne uken at han er mektig imponert over utviklingen til Ødegaard.

– Når en 15-åring gjør det så bra som ham, så vil alle klubber være interessert. Jeg kan bekrefte at han har vært på trening i én uke hos oss. Faren var der også. Han lærte å kjenne oss, og fikk vite litt om vårt system. Nå er det gått ett år. Siden den gang har han hatt en utvkling ingen kunne forvente. Han har debutert i den øverste ligaen i Norge og på A-landslaget. At vi vurderer ham for vårt juniorlag er ikke lenger et tema. Vi kan ikke plassere en A-landslagsspiller på U19-laget, sa Tarnat til TZ.

Onsdag neste uke fyller Ødegaard 16 år, og kan komme til å offentliggjøre sitt klubbvalg. Real Madrid, Ajax, Liverpool og Bayern München er klubbene som skal ligge fremst i køen i kampen om stortalentetes signatur.

Tror valget faller på Real Madrid
TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker tror det vil bli vanskelig for å Ødegaard å takke nei til Real Madrid.

– De to lagene som det åpenbart er vanskeligst å spille seg inn i førstelleveren til, er Real Madrid og Bayern München. Men jeg tenker sånn at det ikke er ofte en 15-16-åring for muligheten til å signere for Real Madrid. Real Madrid er en klubb ingen sier nei til, mener Alsaker.

PS: TV 2  Sporten har forsøkt i å komme i kontakt med Ødegaards pappa, Hans Erik, om München-besøket torsdag. Han har foreløpig ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser.

DEBATT:
Hvilken klubb tror du Ødegaard ender opp i? Ta debatten på kommentarfeltet under!