Norsk hockeykomet har fått NHL-signaler

– De tror jeg har en bra NHL-mulighet, sier Markus Søberg til TV 2. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – De tror jeg kan komme til NHL. Ikke som Zucca som gjør 50-60 poeng, men mer som en tredjerekke-spiller som bruker fart og er slitsom å møte. De tror at hvis jeg jobber hardt så kan jeg ha en bra mulighet, sier Markus Søberg til TV 2. 

– Sannsynlig med AHL etter sesongen

19-åringen som til vanlig spiller for Windsor Spitfires i kanadiske Ontario Hockey League, er hjemme i Oslo en svipptur før U20-VM i Malmø. 

I sommer deltok han på treningscampen til Ole-Kristian Tollefsens tidligere NHL-klubb Columbus Blue Jackets, som draftet han i 2013. De gir han nå lyse karriereutsikter. 

– Jeg håper de signerer meg etter sesongen, og når jeg snakker med dem virker det sannsynlig med AHL (nivået under NHL) neste sesong. Hvis jeg fortsetter som jeg har gjort de siste ti-tolv kampene tror jeg at jeg kan ha gode muligheter, mener 19-åringen. 

Det betyr i så fall spill for Columbus sitt farmerlag Springfield Falcons, og Søberg vil da være ett steg nærmere å bli Norges andre spiller i NHL. 

La på seg 13 kilo

En tilbakemelding fra Columbus var at nordmannen måtte legge på seg litt muskler, og unggutten har ikke ligget på latsiden. 

– Nå er jeg vel oppe i 81 kilo, og har vel en tre-fire kilo til å ta igjen. Første året på Columbus-camp veide jeg 68 kilo, så det har vært tung trening de to siste somrene og jeg har holdt det ved like under sesongen. Det har hjulpet meg til å bli enda kvikkere, og mer eksplosiv, sier Søberg. 

– Du er større enn storebror nå. Hva syns du om det?

– Jeg syns det er kult, men jeg skal la det ligge så ikke jeg får juling, ler 19-åringen som er lillebroren til Vålerengas Steffen Søberg. 

Forandret spillestil

Oslo-gutten har tilpasset seg spillestilen i Canada, og står med fire mål og åtte assist så langt denne sesongen. 

– Jeg har jo forandret spillet mitt der borte. Her hjemme kjenner folk meg kanskje som en som skal gjøre mye poeng, men nå har jeg blitt en mye mer toveis-spiller. Jeg har blokket mer skudd enn jeg har gjort hele karrieren min, samtidig som jeg har begynt å bruke farten min mer, sier han. 

– Jeg har kommet bra inn i spillet i Canada nå, Alt går mye fortere og er mer fysisk, men det tok meg kanskje tolv kamper så kom jeg inn i det. Det er fullt på tribunen hver match, og livet er herlig der borte, smiler Søberg.