BRUKER IKKE SOLBAKKEN: Fredrik Ulvestads pappa avviser at Jim Solbakken er sønnens agent. Her er Ulvestad (h.v) avbildet da han fikk sin debut på A-landslaget. Til høyre er Vegard Forren.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRUKER IKKE SOLBAKKEN: Fredrik Ulvestads pappa avviser at Jim Solbakken er sønnens agent. Her er Ulvestad (h.v) avbildet da han fikk sin debut på A-landslaget. Til høyre er Vegard Forren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Avviser at Jim Solbakken er Fredrik Ulvestads agent

Fredrik Ulvestads pappa slår tilbake mot kritikken fra den svenske klubben IFK Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesunds 22 år gamle midtbanespiller Fredrik Ulvestad skal være høyaktuell for en overgang til svenske IFK Göteborg.

Men på grunn av samarbeidet med den omstridte agenten Jim Solbakken er IFK Göteborg skeptisk til å signere spilleren, melder Göteborgs-Tidningen.

– Vi har ingen avtale med Jim Solbakken
Men nå hevder spilleren pappa, Rune Ulvestad, at Solbakken ikke er spillerens agent.

– Fredrik har ingen avtale med Jim Solbakken eller noen annen agent, sier Rune Ulvestad til GT-Sporten.

– Jim har presentert navnet hans for en del klubber, men det finnes ingen avtaler med ham. Fredrik vet at jeg har gode kontakter i nordisk fotball, så det finnes ikke behov for det, fortsetter Ulvestad, som ikke er bekymret for at Solbakken etterforskes av både Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og (NFF) for ulovlig agentvirksomhet.

– Ikke så lenge vi ikke har ham som offisiell agent. Det finnes ingen avtaler som binder oss til ham, fastslår han.

Som følge av gjentatte oppslag i media den siste tiden, angående Jim Solbakkens agentvirksomhet, er både FIFA og NFF i gang med å undersøke en rekke overganger der den omstridte fotballagenten har vært involvert.

Etterforskningen kan velte overgangen
IFK Göteborg har tidligere bekreftet at klubben har hatt samtaler med Jim Solbakken om en overgang for Fredrik Ulvestad, skriver Expressen. Men samarbeidet med omstridte Jim Solbakken og den pågående etterforskningen kan velte overgangen. Det opplyser sportssjef i IFK, Mats Gren.

– Kontakten med Solbakken ble opprettet før dette ble oppdaget. Selvsagt følger vi nøye med på hva som skjer der. Vi vil ikke bli inndratt i noe som kan sette «blåvitt» i et dårlig lys. Så enkelt er det, fastslo sportssjef i IFK, Mats Gren, til GT-Sporten.

Og la til:

– Du skal ikke dømme noen før etterforskningen er ferdig. Det er er min mening. Men det ligger sikkert noe bak dette, ellers hadde ikke saken kommet opp. Det er synd at det skjer slike ting som setter fotballen i et dårlig lys, mente han.

Fredrik Ulvestad har spilt i Tippeligaen siden han var 18 år og står fritt til å forlate Aalesund som Bosman-spiller. Han fikk sin debut på Norges A-landslaget i landskampen mot Emiratene i Stavanger i august.

Stort mediefokus
Jim Solbakken har flere ganger blitt beskyldt for å «skifte hatter» i forbindelse med at fotballspillere skifter arbeidsgiver, og de siste ukene har blant annet TV 2 gått den omstridte fotballagenten i sømmene.

I forbindelse med flere overganger over mange år har Solbakken vært involvert – formelt eller uformelt – på flere sider av bordet inntil overgangen er nær ved å gå i boks. Da velger Solbakken å representere den siden som er mest gunstig økonomisk; enten selgende klubb, kjøpende klubb, eller som spillerens agent.

Solbakken har hele tiden hevdet at han aldri er dømt for noen ulovligheter, men i 2012 måtte han betale en bot til FIFA pålydende 10.000 sveitserfranc (65.000 norske kroner) for ulovlig oppførsel i forbindelse med Brede Hangelands overgang fra FC København til Fulham.

ETTERFORSKES: Den omstridte agenten Jim Solbakken etterforskes av FIFA og NFF. NTB scanpix
ETTERFORSKES: Den omstridte agenten Jim Solbakken etterforskes av FIFA og NFF. NTB scanpix