Magnus Grønneberg fikk møte fadderbarnet sitt, syv år gamle Tenh

Musiker Grønneberg (47) dro til Nord-Vietnam for å møte sitt fadderbarn. Det ble et sterkt møte for artisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Musiker Magnus Grønneberg, kjent fra bandet CC Cowboys, har reist til Nord-Vietnam i forbindelse med årets Artistgalla på TV 2, som i år går til Plan.

Det ble en sterk opplevelse for Grønneberg.

– Vi er jo ikke vant til sånt. Vi reiste langt opp i nord, helt opp mot Kina og besøkte en liten landsby som var veldig fattig. Enkle kår, barn og voksne som har minimalt, forteller Magnus Grønneberg i et intervju med God morgen Norge.

Se klipp fra Magnus Grønnebergs reise til Nord-Vietnam øverst i artikkelen!

Plan-fadder for syv år gamle Tenh

Magnus er Plan-fadder til syv år gamle Tenh.

Tenh bor sammen med besteforeldrene i et gammelt og slitt lite hus. Mammaen hans dro til Kina for to år siden og siden har ikke Tenh sett henne. Magnus fikk et sterkt møte med fadderbarnet sitt på turen.

– Det var veldig hyggelig. Jeg traff han først på skolen og så gikk vi hjem til han, der han bodde med besteforeldrene sine. Det var en blyg og søt liten gutt, og det gjorde veldig inntrykk. Han savnet mammaen sin veldig, forteller han.

Bli Plan-fadder du også! Klikk her!

Folkekjære artister og Plan-ambassadører

Artistgallaen sendes på TV 2 lørdag 13. desember.

Artistene som skal opptre er blant annet Tone Damli Aaberge, Magnus Grønneberg og datteren Hanna Maria, Reidun Sæther fra «Stjernekamp» og Torstein Sødal, Marion Ravn, Angelina fra «Norske Talenter» og den ferske IDOL- vinneren som kåres kvelden i forveien.

Alle står de på scenen for å spre oppmerksomhet rundt arbeidet til Plan Norge.

I tillegg til musikalske innslag møter du også virkeligheten gjennom reportasjereiser. Elisabeth Andreassen har vært i Zambia, Truls Svendsen i Nepal, Magnus Grønneberg og Peter Moi Bubresko har vært i Nord-Vietnam, Anneli Drecker i Ecuador og Arill Riise i Tanzania. Alle har de opplevd fattigdom på nært hold og sitter igjen med sterke opplevelser og minner.