Tone Damli (26) og familien åpner dørene til hjemmet sitt

Slik forbereder artisten seg til jul med kjæresten Markus og datteren Billie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tone Damli (26) feirer snart sin første jul som mor, og gleder seg til å skape juletradisjoner for datteren Billie (7 mnd).

Hun blir selv som et lite barn når det kommer til jul, men nå er fokuset på datteren.

– Før er det jeg som har vært i fokus, og jeg som har vært barnet. Men nå er det ikke jeg som er barnet lenger, sier artisten.

Inviterer seerne hjem

I programmet «Tones jul» inviterer hun seerne hjem til seg selv, lille Billie og kjæresten Markus Foss, og viser hvordan de forbereder seg til jul.

Tone Damli og kjæresten Markus Foss med datteren Billie. Foto: TV 2
Tone Damli og kjæresten Markus Foss med datteren Billie. Foto: TV 2

Idol-dommeren har hatt en hektisk førjulstid med blant annet slipp av juleplata «Di første jul», som hun har dedisert til datteren Billie. Årets Idol avsluttes med finale fredag, og i julen skal hun tilbringe tiden med til venner og familie

– I tiden før jul får man muligheten til å være mer sammen med venner og familie, der vi kan finne på hyggelige ting. Pinnekjøttmiddager eller julegløgg, juleverksted og det det måtte være. Jeg har et barnslig forhold til jul, og det tror jeg er bra. Jeg elsker alt fra pepperkakebaking, julekalender og barne-TV på julaften. Jeg suger til meg alt som har med jul å gjøre, forteller hun i programmet.

– Det er barn skal føle

I år skal Tone og familien tilbringe deler av julen i utlandet, nærmere bestemt Thailand. Julen hjemme i Sogndal under oppveksten har hun mange gode minner fra.

– Jeg husker julen som barn som veldig avslappende, og det er jo det et barn skal føle i jula. Det skal være varme, kos og null stress, forteller hun og legger til:

– Jeg sto alltid opp klokken åtte for å se barne-TV. Jeg sneik i skapet for å finne pepperkaker og brus, og la meg under teppet på sofaen. Jeg har mange fine minner med familie og venner. Summen av alle minnene er det som blir jula.

«Tones jul» ser du på TV 2 etter Idol-finalen fredag kl. 22.15.