Landslagsspiller fikk fire kampers karantene

Spartas Niklas Roest er idømt fire kampers karantene for taklingen på Storhamars Jacob Berglund. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): - Jeg føler disiplinærutvalget har misforstått. Jeg kjenner meg ikke igjen når jeg leser dommerrapporten, og håper de tar en ny kikk på situasjonen, sier Niklas Roest til TV 2. 

SE TAKLINGEN ØVERST I ARTIKKELEN. 

Sparta anker

Spartas Niklas Roest er idømt fire kampers karantene for taklingen på Storhamars Jacob Berglund.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Spartas Niklas Roest er idømt fire kampers karantene for taklingen på Storhamars Jacob Berglund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det var i lørdagens kamp mellom Storhamar og Sparta at Niklas Roest var høyt oppe med albuen mot Jacob Berglund.

Storhmar-løperen fikk slått ut flere tenner, og måtte sy i leppa. 

Se HockeyXtra torsdager kl. 18 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Roest fikk matchstraff, og saken ble sendt videre til disiplinærutvalget som nå har har idømt Sparta-spilleren fire kampers karantene. Den avgjørelsen anker Sparta. 

- Jeg fikk nylig en mail fra Sparta om at de anker saken, og den sendes da videre til et fornyet behandlingsutvalg. Den behandlingen starter vi med nå, og Roest er utestengt til behandlingen er ferdig, forteller dommeransvarlig i Norges Ishockeyforbund Geir Thomas Olsen. 

- Ganske strengt

Roest beklager overfør Berglund, men føler avgjørelsen på fire kampers karantene er for streng

- Jeg syns det var ganske strengt. Jeg har kommet med min versjon, og det er jo bare å beklage. Det skal jo ikke skje, så sånn sett er det jo greit. men når jeg leser dommerrapporten så kjenner jeg meg ikke igjen. Jeg har pucken og en på meg, og de mener at jeg ikke har pucken, mener Roest. 

- Det kunne gått mye verre. Det var en veldig unødvendig takling på stillingen 4-1 til oss. Jeg fikk en smell i ansiktet forrige sesong også, og det var de samme tennene som fikk gjennomgå nå, sier Berglund til ha.no.

Storhamar Daglige Leder, Njål Berge, sier at Storhamar ikke blander seg i disiplinærutvalgets avgjørelse.

- Vi har ikke klagd inn saken, og antar at forbundet er best istand til å avgjøre hva straffen bør være, sier han til TV 2.

- Storhamar gikk veldig krasst ut, så jeg håper ikke at det har hatt noen innvirkning på avgjørelsen. Karantenen skal jo ikke bli styrt av hvor mye oppmerksomhet saken får. Når Petter Kristiansen får to kampers karantene på Martin Ylven som kanskje må legge opp, så stusser jeg på at jeg får en dobbelt så streng straff. Det er dumt av meg å gå opp med armene, og det er jo bra at det slås ned på. Men jeg syns det var strengt, understreker Roest.