Malala om meksikaneren (21): – Hvorfor skal jeg være redd for ham?

Tidenes yngste fredsprisvinner røper også hva hun vil bli når hun blir stor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En meksikansk student stormet scenen da Malala Yousafzai fikk Nobels fredspris onsdag. Mannen bar det meksikanske flagget, og hadde et kamera rundt halsen.

Torsdag møtte den 17 år gamle fredsprisvinneren pressen på Statsministerens kontor. 

– Hvis jeg ikke er redd for noe annet, hvorfor skal jeg da være redd for ham? Når du får en pris og noe sånt som dette skjer, så blir man bekymret. Men det var ikke noe å være redd for, sier Malala. 

Beklaget sikkerhetsbrudd

Studenten var 21 år gamle Adán Cortés Salas. Han kommer fra Mexico City, men har vært på reise den siste tiden. Han har blant annet vært i København og Tromsø før han kom til Oslo. Adán Cortés Salas har tidligere også deltatt i en demonstrasjon i Costa Rica.

Den meksikanske studenten var ikke invitert til utdelingen. Han kom seg derfor inn uten billett. Oslo-politiet har beklaget sikkerhetsbruddet.

– Jeg vil hjelpe landet mitt

I tillegg til de to prisvinnerne deltok også statsminister Erna Solberg på torsdagens pressekonferanse. Malala Yousafzai var opptatt av at Norge har en kvinnelig statsminister.

– Jeg er veldig stolt over at vi her har en kvinnelig statsminister, sa Malala.

Senere fortalte den unge prisvinneren prisvinnerne at også hun drømmer om å bli statsminister.

– Jeg vil hjelpe landet mitt. Jeg vil at det skal bevege seg fremover. Jeg er veldig patriotisk. Det er derfor jeg har bestemt meg for å drive med politikk, og kanskje folk stemmer på meg en dag. Og jeg får majoriteten av stemme, så blir jeg statsminister. 

– Du kan bli statsminister når de blir 35, så det er mange år til, fortsetter hun.