Én av dem vinner Idol – slik er nervene før finalen

Ingvar og Jørn er ikke i tvil om hva de mener om hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvar Olsen (24) og Jørn Trollebø Kvalheim (23) er årets Idol-finalister, og i kveld skal det endelig avgjøres hvem som stikker av med seieren.

Til tross for at mye står på spill i neste livesending, er nervene nærmest fraværende når TV 2 tar en prat med dem under forberedelsene på Chateau Neuf i Oslo. 

– Jeg har ikke hatt noe særlig med nerver, egentlig. Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg tenker liksom at denne uka er det kos fordi det er finalen, og det er tre låter igjen. De er de siste låtene, så det er fullt fokus på å gjøre de tre låtene best mulig og så får det gå som det går, sier Ingvar.

– Jeg bare gleder meg, forteller Jørn.

Se Ingvar og Jørn snakke om finalen i videoen ovenfor!

Skryter av hverandres vokal

De to finalistene omtaler seg som gode venner, og er ikke i tvil om hva de skal svare når TV 2 spør om hva den andres største styrke i sangkonkurransen er.

– Jørns største styrke som vokalist er jo de derre kraftbrølene hans, smiler Ingvar.

Jørn mener at Ingvars vokal er helt unik.

– Han har en type stemme som man ikke har hørt på veldig lenge. Den er veldig behagelig å høre på, og så har han kontroll på stemmen sin.

Blåste dommerne av banen på Oslo-audition

Det er flere som har latt seg imponere av stemmene til Ingvar og Jørn. I tillegg til at TV-seerne har stemt dem til finalen, har begge høstet mengder av ros fra dommerne, helt siden første audition. 

Da Jørn var på audition i Oslo, blåste han dommerne av banen med sin versjon av «Love Is All» av The Tallest Man On Earth.

– Dette er kanskje det kuleste jeg har hørt så langt i år. Dette var så usedvanlig fett å høre på. Du har så kul stemme og du spiller dritbra og du er en kul fyr ... Dette er grunnen til at jeg er med i dette programmet. Tusen takk, sa en entusiastisk Kurt Nilsen (36).

Mener stemmen til Ingvar er som vinyl-lyd

Da Ingvar sang Jimmy Newmans «Blue Darlin'» på sin første audition i Tromsø, endte det med at dommerne nærmest tryglet om å høre mer

Esben «Dansken» Selvig (36) hadde ikke annet enn lovord å si om stemmen til 24-åringen foran ham.

– Du har en «added flavour» i stemmen din som nesten er som den spesielle varmen du får fra vinyl. Den har du i stemmen din. Det er helt rått!

– Taket holdt på å lette

I de direktesendte finalerundene fra Chateau Neuf, har duoen også imponert.

Da Jørn sang «Born To Run» av Bruce Springsteen forrige fredag, var dommerne utelukkende positive.

– Taket holder nesten på å lette her. Dette er en låt du nesten var født til å gjøre. Du har klart å porsjonere ut talentet ditt. Det begynte i Måløy, det kan gå hele veien til mål, mente Gunnar Greve Pettersen (32).

– Tryllet fram magien fra audition på livescenen

Da Ingvar ga publikum et gjensyn med auditionlåta si på livescenen, var «Greven» minst like imponert.

– Du husket hvordan du skulle trylle frem magien fra første audition. Det er nesten prikkfritt vokalt, og du har utviklet en formidling på scenen som jeg tar av meg hatten for. Du sang for en gullbillett på audition, i kveld synger du for en finalebillett, sa han.

Seier betyr mye

Fredag klokken 20.00 skal altså TV-seerne stemme fram hvem av de to unge herrene som til slutt står på seierspallen. 

– Det å gå av med seieren hadde betydd så utrolig mye, sier Ingvar. 

– Å få vite at man har en plan foran seg. I stedet for å stå der og lure på hva som skjer nå, fortsetter han.

Også for Jørn får stjerner i øynene av tanken om å vinne Idol 2014.

– Hva skal man si ... Det hadde betydd så sinnssykt mye, for da går faktisk en av de aller største drømmene mine i oppfyllelse. Eller, den største drømmen min er å spille på et fullsatt Wembley Stadion, men dette er også en stor drøm. Man får en sjanse til å leve av musikken og kunne gi ut musikken til et publikum. Det hadde vært stort å få lov til å gjøre, sier han.

Se finalen i årets Idol fredag klokken 20.00 på TV 2. Du får alt fra programmet på TV2.no.