BESKYLDES FOR DOBBELTROLLE: Trond Fylling kommer dårlig ut av en korrupsjonsgranskning gjort av konsulentfirmaet BDO.
BESKYLDES FOR DOBBELTROLLE: Trond Fylling kommer dårlig ut av en korrupsjonsgranskning gjort av konsulentfirmaet BDO.

Tidligere fotballeder refses i korrupsjonsgranskning

Trond Fylling kommer dårlig ut av rapport som presenteres torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i starten av oktober at tidligere fotballagent Knut Høibraaten gjennom boken «Fotballagenten» kom med opplysninger som førte til korrupsjonsmistanker mot fotballpresident og tidligere Sogndal-leder Yngve Hallén.

Høibraaten mente han satt på epost på at den tidligere Sogndal-ledelsen, anført av Yngve Hallén, hadde bedt om penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang til Sogndal.

Hallén har i ettertid gått til søksmål mot Høibraaten.

Fylling refses i rapport
Samtidig har Norges Idrettsforbund engasjert konsulentfirmaet BDO som har undersøkt opplysningene som kommer frem i boken.

Torsdag ettermiddag vil NIF legge frem en rapport hvor de viser resultatet av gjennomgangen, men ifølge et utkast som TV 2 har fått tilgang på er det Trond Fylling, som var linken mellom Leciejewskis og Sogndal, som kommer dårligst ut.

Rapporten slår fast at Fylling har hatt en dobbeltrolle hvor han fungerte som både agent for den nåværende Brann-keeperen samtidig som han skal ha skrevet under papirer som «Head of club» for Sogndal. Dette skjedde på et tidspunkt hvor Fylling ikke var ansatt i klubben.

Fylling skal også ha mottatt agenthonorar uten at Sogndal var klar over det.

– Agent har jeg aldri vært
– Jeg har sagt nok. Du får ta dette med Sogndal, skriver Trond Fylling i en sms til TV 2.

Om påstandene om at Fylling har vært Piotr Leciejewskis agent i forbindelse med Sogndal-overgangen, skriver Fylling følgende:

– Agent har jeg aldri vært

Videre skriver den tidligere fotballederen at han er glad for at det nå er motbevist at noen mottok penger under bordet.

– På Yngve Hallén, Sogndal og mine vegne, er jeg veldig glad for at det er tilbakevist at noen har mottatt penger under bordet.

På pressekonferansen torsdag, uttalte Morten Torkildsen i BDO at både Trond Fylling og Marcin Hakman har bekrefte til dem at de mottok agenthonorar for Piotr-jobben.

– Når det gjelder de tekniske sidene ved saken, henviser jeg til Sogndal, skriver Fylling til TV 2.

– Lettet
Rapporten støtter dermed opp under opplysningene som Høibraaten presenterte i boken om at det skal ha skjedd ulovligheter rundt Leciejewskis overgang.

– Jeg har ikke sett hele rapporten, men ut i fra det som foreløpig er kommet frem, er jeg både lettet og takknemlig, sier Høibraaten til TV 2 torsdag.

– Ingen ulovligheter
Etter at opplysningene rundt Sogndal-ledelsen kom frem i oktober sa Fylling følgende til TV 2.

– Knut Høibraaten forsøker å selge en bok for å tjene penger... Jeg har jo en del dritt på Høibraaten, men jeg skriver ikke bok om det av den grunn, sa han, men bekreftet samtidig at han var involvert i Leciejewski-overgangen.

– Jeg var involvert ja. Jeg formidlet Piotr til Sogndal, og Marcin Hakman var hans agent. Men hele denne prosessen gikk etter boken og det var ingen ulovligheter, sa han.