MEKSIKANER: Den meksikanske studenten Adán Cortés Salas (21) klarte å komme seg helt opp til fredsprisvinnerne under onsdagens seremoni. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MEKSIKANER: Den meksikanske studenten Adán Cortés Salas (21) klarte å komme seg helt opp til fredsprisvinnerne under onsdagens seremoni. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Skjerpet sikkerhet på Nobelkonserten etter Adáns (21) Nobel-stunt

Politiet har vurdert sikkerheten for det videre programmet til fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo-politiet har på nytt vurdert sikkerheten til nobelprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi under deres norgesbesøk.

Politiet sier nå at de har styrket adgangskontrollen under torsdagens Nobel-konsert. 

– Vi har vurdert rutiner og sikkerhetsopplegget for det videre programmet. Der politiet har hovedansvar for adgangskontroll har vi lagt inn et ekstra kontrollelement, opplyser visepolitimester Roger Andersen til TV 2.

– Videre stiller vi enda strengere krav til arrangører der de selv har ansvar for dette, fortsetter han.

Stormet scenen

Onsdag klarte en 21 år gammel asylsøker å storme scenen under fredsprisseremonien.

Torsdag kveld står kjente artister som Steven Tyler og Gabrielle på scenen i Oslo Spektrum. Konserten ledes av den amerikanske artisten Queen Latifah.

Nobelprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi vil begge være til stede i salen under konserten. 

Beklaget sikkerhetsbrudd

I går måtte stabssjef i Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, beklage sikkerhetsbrudd etter at den meksikanske studenten Adán Cortés Salas (21) klarte å ta seg helt frem til prisvinnerne under fredsprisseremonien. Etter at mannen stormet scenen tok det hele 11 sekunder før noen tok hånd om han. 

Studenten var ikke invitert til konserten, men klarte å komme seg inn uten billett. 

– Det som fremstår som en mulig forklaring på at en person har tatt seg inn uten billett er at vedkommende har fulgt på andre og ikke blitt fanget opp av de som skulle sjekke billett og ID. Dette er et sikkerhetsbrudd som vi beklager, sa stabssjef Fredriksen i går.

Det er bare to år siden Malala Yousafzai ble skutt i hodet av Taliban i bussen på vei hjem fra skolen.

Eyeworks Dinamo som produserer konserten ønsker ikke å svare på spørsmål om sikkerhet. Pressekontakt Dag Hvaring henviser i stedet til Oslo politidistrikt.