Britisk storavis: – Stefan (23) vil lokke Martin (15) til Celtic (127)

– Usannsynlig at han vil få spille med en gang i Real Madrid eller Barcelona, sier Stefan Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele Fotball-Europa ligger langflate etter Martin Ødegaard.

15-åringen er ønsket av blant andre Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund, Bayern München, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Ajax og Roma.

Neste uke fyller stortalentet 16 år og kan skrive profesjonell kontrakt med en ny klubb.

Dersom hans landsmann Stefan Johansen får det som han vil, blir ikke den klubben en av de overnevnte, men en sagnomsust skotsk toppklubb stiftet i 1887.

23-åringen skal nemlig være klar på at han ønsker seg Ødegaard til sitt og Ronny Deilas Celtic.

– Jeg har snakket mye med Martin. Vi holder kontakten og snakker sammen i telefonen. Jeg har sagt til ham at Celtic can være et godt valg for ham, sier den tidligere Strømsgodset-spilleren til den britiske storavisen Daily Mail.

Johansen fikk spørsmålene om stjernen fra gamleklubben på en pressekonferanse forut for torsdagens Europaliga-kamp mot Dinamo Zagreb.

– Måten vi spiller på vil passe ham. Vi har ballen mye, og det er det Martin liker. Han vil ha ballen og skape sjanser, sa 23-åringen.

– Et utrolig talent, jeg håper han kommer til Celtic
Tidligere har Ronny Deila uttalt at han ser på det som urealistisk å få hente sin gamle elev til Celtic Park, men Johansen håper allikevel at den norske linken kan være med på å lede 15-åringen den korte veien over Nordsjøen.

– Martin er et utrolig talent og jeg håper han kommer til Celtic. Treneren har vist i Norge at han er veldig god med unge spillere og han gir dem en mulighet når de fortjener det. Martin kjenner både ham og meg.

– Men det er opp til Martin. Faren hans er en fin fyr som hjelper ham mye og han er også veldig moden i måten han tenker på. Jeg er sikker på at han vil ta den riktige beslutningen for karrieren, sa Johansen.

Verken Martin Ødegaard selv eller hans far Hans-Erik ønsket å uttale seg om klubbframtiden denne uken, men tidligere i høst sa Martin følgende på spørsmål om fremtiden,

– Det handler om å finne et nivå som passer meg. Utviklingsarenaen er det viktigste nå. Helt hvor og hva det er, det vet vi ikke ennå.

Les også:Ødegaard om Real-interessen: – Vil ikke spekulere i om jeg er god nok

SAMMEN FOR LANDSLAGET: Stefan Johansen og Martin Ødegaard i godt humør etter 2-1-seier mot Bulgaria i oktober. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix
SAMMEN FOR LANDSLAGET: Stefan Johansen og Martin Ødegaard i godt humør etter 2-1-seier mot Bulgaria i oktober. Foto: Vegard Grøtt/NTB Scanpix

– Usannsynlig at han vil få spille med en gang i Real Madrid eller Barcelona
Onsdag
uttalte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker at det trolig vil være vanskelig for Ødegaard å si nei til muligheten for spill i Real Madrid. Johansen mener nødvendigvis ikke at det er opplest og vedtatt at man  si ja til en slik sjanse.

– Å si at du skal dra og spille for Real Madrid og konkurrere mot Cristiano Ronaldo og Gareth Bale og de gutta... For en 15-åring blir det vanskelig. Det er usannsynlig at han vil få spille med en gang i Real Madrid eller Barcelona. Det vil bli vanskelig. Men, som jeg sa, han må velge selv, sa Johansen.

Les også: Deila i juli: – Ingen på Godset ville kommet inn på laget her

– Det mest vanvittige jeg har sett
Hysteriet rundt Ødegaard toppet seg muligens i norsk presse forrige uke da 15-åringen briljerte på Liverpool-trening og fikk skryt av både Kolo Touré og Dejan Lovren. Johansen er imponert over måten hans lagkamerat på det norske landslaget har taklet oppmerksomheten på.

– Han har vært i alle de store klubbene i Europa og det er trolig det mest vanvittige jeg har sett rundt en 15 år gammel gutt. Alle i Norge snakker om ham. Det er galskap. Men han har taklet alt. 

– Han er veldig god. Det er helt sikkert. Han blir snart 16, men du kan gi han ballen og han vil ikke miste den. Han er kreativ også. Han er ung og vil bli sterkere. Gi ham ett eller to år og han vil være der på den fysiske siden, men med ballen er han fantastisk, sa Johansen. 

Les også: Liverpool-stjerne til TV 2: – Ødegaard er briljant
Les også: Skotsk legende spår mulig «treble» for Deila og Celtic