TAKKET SUPPORTERNE: Åge Hareide og Malmö tapte siste gruppespillkamp mot Olympiakos tirsdag. Foto: Aris Messinis/AFP Photo
TAKKET SUPPORTERNE: Åge Hareide og Malmö tapte siste gruppespillkamp mot Olympiakos tirsdag. Foto: Aris Messinis/AFP Photo

Malmö tjente 160 millioner på sisteplassen

Økonomisk suksess for Åge Hareides mannskap.

Malmö (NTB): Åge Hareides Malmö er ute av europacupen etter 2-4 tapet for Olympiakos tirsdag, men den økonomiske suksessen er stor.

Mesterligaspillet har gir den svenske klubben omtrent 160 millioner kroner (18 millioner euro) i inntekter fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA), selv om det endte med sisteplass i gruppen etter en seier og fem tap.

– Pengene vi tjener på dette betyr utrolig mye, sier administrerende direktør Niclas Carlnen i Malmö til aftonbladet.se.

– Inntektene gir oss en helt ny stabilitet og plattform å jobbe videre fra, slår Carlnen fast. Han sier at UEFA per i dag har gitt Malmö 14 millioner euro for deltakelse i mesterligaen. I tillegg er det kommet inn en million euro som følge av seieren over Olympiakos på hjemmebane.

Den svenske klubben har så langt fått tre millioner euro som del av klubbens andel i den såkalte markedspoolen, men det kommer mer.

– Den endelige summen vi får fra denne potten avhenger av hvilke markedsinntekter UEFA får fra turneringen totalt sett. Vi får vår andel beregnet ut fra den totale summen. Vi har fått høre at vi kan vente omtrent like mye som vi allerede har fått, noe som betyr at vi ytterligere kommer til å få tre millioner euro. De pengene kommer ikke før i juni, sier direktør Carlnen. (©NTB)