HAR JUBLET MYE: Det har gått på skinner for Norge så langt i EM. En seier over Danmark torsdag vil gi de norske håndballjentene et meget gunstig utgangspunkt før mellomspillet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HAR JUBLET MYE: Det har gått på skinner for Norge så langt i EM. En seier over Danmark torsdag vil gi de norske håndballjentene et meget gunstig utgangspunkt før mellomspillet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dette er Norges drømmescenario

Utfallet av kampen mot Danmark kan være en nøkkel til semifinaleplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En seier mot Danmark i torsdagens EM-godbit vil gi Norge et strålende utgangspunkt før mellomrunden.

Med seier vil Norge ta med seg fire poeng av fire mulige når alvoret virkelig starter i EM.

– Poengene du har kjempet og fått tar ingen fra deg. Sånn sett er det en fordel, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Men dersom Norge skulle tape, blir situasjonen en helt annen. Da vil Danmark gå inn i mellomspillet med enten tre eller fire poeng - avhengig av hvordan den siste kampen i gruppen mellom Ukraina og Romania ender. Norge vil da stå igjen med kun to poeng.

Man tar nemlig kun med seg poeng fra kampene mot lag som avanserer fra gruppespillet til mellomrunden.

 Jeg har sagt at det er mange i kampen om semifinaleplass. Nå har vi kommet et lite stykke nærmere i og med at vi er kvalifisert til mellomrunden. Når Norge og Danmark har spilt kampen, er det fremdeles seks poeng å spille om (i mellomrunden). Jeg tror ingenting er avgjort uavhengig av resultatet mot Danmark, sier Hergeirsson.

I mellomrunden skal Norge spille tre kamper på veien mot en eventuell semifinale. Der venter lagene fra gruppe A.

Spania og Ungarn er allerede videre fra gruppen etter to kamper og møtes torsdag. Poengløse Polen møter Russland i kampen om den siste plassen inn til mellomspillet.

Dette skjer dersom...

Norge vinner:
Norge går inn i mellomrunden med fire poeng og har et strålende utgangspunkt med tanke på eventuell semifinale. Danmark vil ta med seg ett eller to poeng - alt avhenger av utfallet i Romania-Ukraina.

Norge spiller uavgjort:
Norge tar med seg tre poeng av fire mulige inn i mellomrunden. Danmark vil ta med seg to eller tre poeng - alt avhenger av utfallet i Romania-Ukraina.

Norge taper:
Norge går inn i mellomrunden med to poeng. Danmark vil vinne gruppen og avansere med enten tre eller fire poeng - alt avhenger av utfallet i Romania-Ukraina.