MÅ UT AV NORGE: Rundt 900 nordmenn er påmeldt til Poker-NM i Riga. Fordi poker er ulovlig i Norge må arrangøren hvert år finne et egnet sted i utlandet.
Foto: Tore Meek / Scanpix
MÅ UT AV NORGE: Rundt 900 nordmenn er påmeldt til Poker-NM i Riga. Fordi poker er ulovlig i Norge må arrangøren hvert år finne et egnet sted i utlandet. Foto: Tore Meek / Scanpix

Stortinget ga etter – nå blir pengepoker endelig lov

Stortinget vedtok i kveld å tillate private pokerlag med en maksimal gevinst på 10.000 kroner. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen fikk i kveld støtte av Venstre og SV i saken. Regjeringens støtteparti KrF stemte imot, sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men tapte 45-59.

Formelt skal den nye loven nå til annen gangs behandling i Stortinget, før den vil tre i kraft når Stortinget trer sammen igjen etter juleferien.

SKUFFET: KrFs Geir Bekkevold er skuffet over regjeringen etter vedtaket om å tillate private pokerlag å spille om inntil 10.000 kroner.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
SKUFFET: KrFs Geir Bekkevold er skuffet over regjeringen etter vedtaket om å tillate private pokerlag å spille om inntil 10.000 kroner. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Kulturminister Torhild Widvey (H) regner med det betyr midten av januar eller slutten av januar.

KrF skuffet 

KrFs medlem i kulturkomiteen Geir Bekkevold er skuffet.

– Jeg er uenig med regjeringen, og skuffet over resultatet. Jeg hadde håpet vi kunne holde fast ved noen prinsipper når det gjelder spillpolitikk. Vi har hatt en lang tradisjon på at lovlige spill i Norge opererer med et overskudd til samfunnsnyttige formål. Det gjør ikke poker, mener Bekkevold. 

Bekkevold sier til TV 2 at han er uenig i argumentet om at "det er så mange som spiller poker, derfor må vi endrer loven". 

Han lurer i så fall på hva vi har i vente: 

– Det kan ikke være slik, at fordi mange bryter lovene, må vi endre dem, sier Bekkevold.

Kan gamble opp til 10.000

I første omgang var det tenkt at grensen på innskudd skulle være 500 kroner med en maksimal gevinst på 5000 kroner.

Etter påtrykk fra Norsk Pokerforbund ble grensene hevet til innskudd på 1000 kroner og maksimal gevinst på 10.000 kroner, med argument om at gevinster i denne størrelsesorden ikke vil skape flere spilleavhengige.

– Men hva om Pokerforbundet ønsker å få grensen hevet til 20.000 kroner?, spør Bekkevold.

Må leve med det

– Hvordan er det å støtte en regjering som vedtar stadig flere saker som smerter KrF?

– Vi er enig på såpass mange andre områder, så dette får vi leve med. Men når det gjelder liberalisering av spillpolitikken synes jeg de må lytte til KrF mer enn de har gjort til nå, sier Bekkevold.