Nasri-kanon da City gjorde jobben i Roma

Manchester City vant 2-0 og avanserte til åttedelsfinalen i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roma-Manchester City 0-2

Manchester City dro til Roma med en oppgave for øyet: å score mål og å score flere av sorten enn det deres italienske motpart gjorde.

De lyseblå har slitt med å overføre den store suksessen fra Premier League de siste årene til Mesterligaen, og heller ikke dette årets gruppespill i Mesterligaen har vært plankekjøring for de lyseblå.

Før den siste runden lå tre lag på fem poeng, og med 0-0 i Roma var det hjemmelaget som ville avansert.

Da hjalp det at Samir Nasri fant frem både drible- og skuddfot etter timen.

Kanonskuddet som gikk via stolpen og inn var den x-faktoren som Manchester City trengte for å få hull på et robust Roma-forsvar.

– Vi kom tilbake på vårt normale nivå, vi presset godt og spilte godt med ballen. Dette laget fortjener langt mer ros enn det vi får i pressen, sier Manuel Pellegrini etter kampen ifølge BBC.

Seieren medførte at klubben klatret til andreplass i gruppe E, bak suverene Bayern München.

Bayern München gjorde på sin side jobben City var avhengig av da de slo CSKA Moskva 3-0. Hadde Moskva vunnet i München ville de vært bedre enn britene på innbyrdes oppgjør.

Red av stormen

Roma var det førende laget innledningsvis, der særlig en livlig Gervinho skapteproblemer for Manchester City.

José Holebas fikk kampens første sjanse, men fra skrått hold var Joe Hart parat. Samme mann fikk fingertuppene på et skudd fra Gervinho etter 20 minutter og hindret baklengs.

Gjestene red imidlertid av den romerske kulingen og kom seg bedre med i kampen.

Oppgjøret bar preg av to lag som satte sikkerheten i høysetet og som ikke ville ofre for mye i jakten på målet.

City-sjanse, -overtak og -mål

James Milner brente hjemmelagets største sjanse i første omgang da han ble spilt gjennom av Samir Nasri, men Citys midtbanespiller kom for tett på Roma-keeper Morgan De Sanctis som fikk avverget.

0-0 til pause og det var fremdeles vidåpent.

Kvarteret ut i andre omgang kom imidlertid den forløsende scoringen, og etter en god åpning på den andre omgangen var det Manchester City som fikk den. 

Samir Nasri gjorde det meste selv da han dro seg inn fra kanten og banket til med høyrefoten. Ballen gikk via stolpen og inn i mål bak De Sanctis.

Store Roma-sjanser

Vertene skjønte at det nå måtte andre kluter til, og de begynte å skape større sjanser. 

Midtstopperen Kostas Manolas ble første stoppet av Joe Hart som slo ballen i stolpen. På den påfølgende corneren var City-keeperen ikke like god da han var på bærtur i feltet.

Hart bommet og innbytter Mattia Destro burde ha satt ballen i mål, men Martin Demichelis fikk kommet seg tilbake på streken og stoppet ballen.

Da Pablo Zabaleta dukket opp i rommene et offensivt Roma-lag etterlot seg fem minutter før slutt var alt over.