RØFF SJØ: Dette bildet, tatt av mannskapet i redningsskøyta Bergen Kreds under søket etter den savnede mannen. Foto: Redningsskøyta Bergen Kreds.
RØFF SJØ: Dette bildet, tatt av mannskapet i redningsskøyta Bergen Kreds under søket etter den savnede mannen. Foto: Redningsskøyta Bergen Kreds.

Leteaksjon ved Haugesund:

Gir opp søk etter mann i sjøen utenfor Haugesund

Politiet antar at mannen som ble skylt på sjøen ved Bleivika nord for Haugesund i 15-tiden er omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt meldte om hendelsen klokken 17.25. Ulykken skal ha skjedd drøye to timer før meldingen ble publisert.

– Såvidt vi skjønner har to utenlandske statsborgere vært ute for å fotografere dårlig vær og høy sjø. Begge ble skylt på sjøen, og bare den ene kom seg opp, fortalte operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2 i ettermiddag

I kveld melder Haugesunds Avis at politiet, på grunn av språkproblemer hadde fått feil informasjon. Politiets innsatsleder forteller at bare den nå savnede mannen, som skal være i 30-årene, ble skylt på havet.

– Et følge på fire befant seg i området da den ene ble tatt av bølgene, sier innsatsleder Knut Gjærde til Haugesund avis sin journalist på stedet.

Onsdag kveld melder Redningsselskapet, som deltar i søket med redningsskøyta RS Bergen Kreds at det er vanskelige søkeforhold med liten storm og 5-6 meter høye bølger.

Litt før klokken 20 opplyser politiet at redningsaksjonen er avsluttet og at søk etter antatt omkommet vil bli vurdert på et senere tidspunkt.

Ble varslet sent

På grunn av at de andre personene i følget satte i gang leting på egenhånd gikk det nesten to timer fra ulykken til politiet ble varslet.

Tiden som gikk fra hendelsen inntraff til politiet ble varslet gjør at det ikke ser lyst ut. De to personene ble trolig skylt på sjøen i 15-tiden.

– Dersom han som ikke kom seg opp fra sjøen ikke har kommet seg på land et sted vi ikke vet om, så er to og en halv time lenge, sier Friberg.

Området mannen er savnet i er det samme som hurtigbåten Sleipner forliste i 1999.

Ifølge politiet er det opp mot fire meter høye bølger i området, og vanskelig å søke etter den savnede mannen.

– Dykkerne vi har her nå kan ikke gå ut i sjøen med de bølgene, og strandsøk er heller ikke mulig å gjennomføre på grunn av bølgene, sier Friberg.

Både redningsskøyte og et SeaKing redningshelikopter deltar i søket.