Brækhus ble pinlig berørt av drømmemotstanderens nakenbilder

– Eh... Kan du ta det vekk? Jeg blir litt forstyrret nå, flirte boksedronningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (TV 2): Cecilia Brækhus håper hun får møte Erica Anabella Farias fra Argentina i 2015. Farias ble nylig WBC-mester i lett weltervekt, vektklassen under Brækhus.

– Farias er veldig interessant. Det ville vært drømmekampen, sier Brækhus til TV 2.

– Eh, kan du ta det vekk?

Brækhus har studert flere av Farias sine kamper på YouTube. Men hun var ikke klar over at hun også har kastet klærene i hjemlandet, blant annet for Ringside i Sør-Amerika:

– Åja. Hehe. Ja. Hun er... Eh, kan du ta det vekk?? Jeg blir litt forstyrret, sier Brækhus og ler.

Du kan se reaksjonen i videovinduet over.

– Jeg har ikke sett så mye på bildene, men kampene hennes. Hun er jo en fantastisk bokser, sier den norske boksedronningen.

Ble utfordret på Twitter

Farias, som kaller seg "Panteren", slo tittelholder Alejandra Oliveras på poeng 15 november. Etterpå uttalte hun at hun nå kunne tenke seg å møte verdens beste bokser, Cecilia Brækhus.

En journalist publiserte utfordringen på Twitter og sendte den til Brækhus, bergenseren svarte raskt:

– I say....Lets do it!! :)

– Jeg måtte jo selvfølgelig skrive tilbake, sier Brækhus.

– Men du kan ikke fremstille henne som en nakenmodell! Hun er faktisk en veldig god bokser. Boksemessig er det et stort steg opp, så jeg er fan og håper vi kan få til dette her, melder hun.

Bytter vektklasse?

Spørsmålet nå er om Brækhus ønsker å bytte vektklasse i 2015. Hun har tatt alle de fire store mesterbeltene i veltervekt og har tidligere antydet at hun vil utfordre mesterne i klassen under, der Farias nå eier WBC-beltet.

– Jeg har satt ting litt på vent. Jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre akkurat nå. Jeg har gått ned litt i vekt i det siste, det har jo vært på grunn av at jeg har tenkt på å bytte vektklasse.

– Hva med beltet til Farias, er det interessant?

– Beltet er ikke viktig. Alle forbundene gjør det vanskelig, jeg har fire belter og hun har ett. Hvis det skulle bli et problem, så sier jeg ok; vi dropper alle beltene. Så møtes vi; mesteren i weltervekt mot mesteren i lett weltervekt. Det ville vært en kanonkamp!

D-dag på Stortinget

Brækhus pådro seg tre brudd i foten under sin forrige kamp mot Jennifer Retzke. Brækhus gikk syv av rundene skadet, men vant klart på poeng likevel. Julen skal tilbringes i Bergen på krykker. Over nyttår en gang er hun tilbake i trening og trolig er det kamp igjen en gang i mars og april. Spørsmålet er hvor denne vil avvikles.

Brækhus holder også pusten for det som skal skje på Stortinget neste tirsdag. Da avgjør politikerne om idretten hennes skal legaliseres i hjemlandet. Det kan bety proffkamper på norsk jord. Venstre og regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet er for å oppheve forbudet, noe som holder til et knapt flertall.

– Jeg er spent og håper virkelig vi får til dette. Det vil være en drøm som går i oppfyllelse.

– Skal du være på Stortinget neste uke?

– Jeg kommer sikkert til å luske rundt i gangene, smiler Brækhus.