UTEN EN TRÅD: Mannen som valgte å kle av seg i full offentlighet ble raskt ført bort av politiet. Foto: Emil Nordin.
UTEN EN TRÅD: Mannen som valgte å kle av seg i full offentlighet ble raskt ført bort av politiet. Foto: Emil Nordin.

Naken mann forsøkte å storme Nobel-seremonien i Stockholm

Mens det norske ekteparet Moser ventet på å få sin nobelpris i Konserthuset i Stockholm, strippet en mann i protest utenfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Expressen, som dekker nobelseremonien i Stockholm direkte, er det uklart om mannen hadde et politisk budskap.

Han ble transportert til Norrmalmspolitiet og er mistenkt for provoserende fremferd.

– Plutselig hørte jeg rop og skrik og så en naken mann som stormet mot inngangen på Konserthuset der nobelprisutdelingen foregår, sier frilansfotografen Emil Nordin til TV 2.

– Mannen ble raskt lagt i bakken og ført bort fra stedet, forteller Nordin, som anslår at demonstranten var i 40-50-årene.

Et tjuetalls personer ble vitne til hendelsen, forteller Nordin.

Også i 2013 slo nakendemonstranter til i Stockholm. Mens gjestene var på vei til Stockholm konserthus, benyttet en liten gruppe demonstranter muligheten til å skaffe seg oppmerksomhet.

Fire personer kledde av seg og løp rundt, angivelig for å skape oppmerksomhet rundt fredsprisvinneren fra 2010, Liu Xiaobo. Se video av nakenprotesten her.

Stormet scenen i Oslo

Under fredsprisseremonien i Oslo Rådhus tidligere i dag måtte norsk politi ta seg av en mann som tok seg helt opp på scenen der Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi mottok sine priser.

DIREKTE: Følg nobelseremonien i Stockholm i vårt direktesenter

Mannen, som holdt opp et meksikansk flagg, søkte asyl i Norge i går og var ikke invitert til seremonien.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag, erkjente politiet at det hadde skjedd et sikkerhetsbrudd.

– Det som fremstår som en mulig forklaring på at en person har tatt seg inn uten billett, er at vedkommende har fulgt på andre og ikke blitt fanget opp av de som skulle sjekke billett og ID. Dette er et sikkerhetsbrudd som vi beklager, sa stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt på pressekonferansen.

Eiendeler sendt gjennom røntgenkontroll

Politiets undersøkelser viser at han videre har gått gjennom bøyle- og sikkerhetskontrollen. Det ble i tillegg utført søk med håndholdt søker, og mannens eiendeler ble sendt gjennom røntgenkontrollen.

– Denne personen er blitt kontrollert. Hans eiendeler er blitt røntget. Det vil si et fotoapparat, en mobiltelefon og et nøkkelknippe. Selv har personen gått gjennom bøylen og det ble utslag ved passering. Personen ble tatt til side og det ble søkt med håndsøker på vedkommende. Det er fysisk umulig å passere dette punktet med noen form for våpen eller våpenlignende tilstander.

Politiet sier at de har opplysninger om at mannen har sittet i nærheten av seterad 20 under utdelingen. Det er Oslo politidistrikt som har ansvaret for billettkontrollen.

– Han fremstår som en student som er opptatt av de politiske forholdene i Mexico, fortsetter stabssjefen.