Alsaker om Martins (15) valg: – Real Madrid er en klubb ingen sier nei til

Om en uke kan Martin Ødegaard (15) komme til å offentliggjøre klubbvalget. Fire klubber står fremst i køen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om én uke fyller Martin Ødegaard 16 år og kan skrive profesjonell kontrakt med en ny klubb.

Stortalentet kan velge og vrake i lukrative tilbud fra utenlandske toppklubber.

Se TV 2 Sportens reportasje om Martin Ødegaards luksusproblem i videovinduet øverst!

15-åringen, som ble tidenes yngste landslagsspiller for Norge da han debuterte i august, er blitt koblet til storklubber som Chelsea, Manchester United, Arsenal, Manchester City, Bayern München, Dortmund, Real Madrid, Barcelona, Roma og Ajax.

Fire klubber fremst i køen
Men foreløpig tyder det meste på at Ødegaards valg står mellom fire klubber.

Favorittklubben Liverpool, den spanske storklubben Real Madrid, Pep Guardiolas tyske storlag Bayern München og nederlandske Ajax er klubbene som ser ut til å stå fremst i køen.

TV 2 Sportens mangeårige kommentator, Øyvind Alsaker, mener Ødegaard har et vanskelig valg foran seg.

– I Liverpool har Martin Ødegaard satt store spor etter seg. Tidligere manager og spiller, Phil Thompson, fortalte meg tidligere i dag at kaptein Steven Gerrard var blant dem som lot seg imponere over Ødegaard da unggutten trente med klubben, sier Alsaker til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Liverpool er imidlertid en klubb som sliter i motgang for øyeblikket. Det betyr at veien til førstelleveren ikke nødvendigvis blir så lang. Men samtidig kan det bli vanskelig for en ung og uerfaren spiller å komme til en klubb som sliter. Mye turbulens preger klubben for øyeblikket, poengterer kommentatoren.

– Ingen sier nei til Real Madrid
Alsaker spår at Ødegaard til slutt vil velge å takke ja til tilbudet fra Real Madrid.

– De to lagene som det åpenbart er vanskeligst å spille seg inn i førstelleveren til, er Real Madrid og Bayern München. Men jeg tenker sånn at det ikke er ofte en 15-16-åring for muligheten til å signere for Real Madrid. Real Madrid er en klubb ingen sier nei til, mener Alsaker.

– Ødegaard er en ung spiller med stor tro på egne ferdigheter. Det er fantastiske klubber som er på jakt etter Ødegaard, men når et av Europas største talenter har muligheten til å signere for Real Madrid, så tror jeg ikke at han vil la den muligheten gå fra seg, utdyper han.

Fikk tilbud om femårskontrakt
Stjerneskuddet var forrige uke på besøk i Liverpool, og tidligere i høst gjestet unggutten Real Madrids stjernegalleri. Det endte ifølge Marca med tilbud om en femårskontrakt, og utlån til Strømsgodset eller en annen La Liga-klubb neste sesong.

På spørsmål fra TV 2 om han liker Real Madrid-modellen svarte Martin Ødegaard slik i et eksklusivt intervju 21. november:

– Ja. Og det finnes mange interessante alternativer der ute. Både når det kommer til første- og andrelag.

– Så du må ikke spille førstelagsfotball for enhver pris neste år?

– Det handler om å finne et nivå som passer meg. Utviklingsarenaen er det viktigste nå. Helt hvor og hva det er, det vet vi ikke ennå, sier Ødegaard, som på papiret er Strømsgodset-spiller også neste sesong.

Ankom Gardemoen på fly fra München
Ifølge internasjonale medier skal Ødegaard ha vært på et nytt opphold i Bayern München denne uken.

På nyåret reiser han til Ajax for å se nærmere på forholdene i den nederlandske talentfabrikken.

TV 2 Sporten møtte unggutten sammen med faren Hans Erik Ødegaard på Gardemoen tirsdag kveld.

Strømsgodset-spilleren ankom Gardemoen på et fly fra München, får TV 2 Sporten opplyst.

Men 15-åringen gjorde det klart at han ikke ønsket å kommentere noe om klubbesøkene.

– Vi har bestemt oss for å ikke si noe om hvor vi har vært, sa en ordknapp pappa Hans Erik Ødegaard til TV 2 Sporten i ankomsthallen på Gardemoen.

Fotballagent Tore Pedersen, som har fungert som rådgiver for Ødegaard-familien i forbindelse med klubbesøkene, har gjort det klart at Godsets juvel ikke vil holde klubbvalgetr hemmelig – etter at han har signert.

– Jeg er helt sikker på at både norsk og internasjonal presse skal få med seg nyheten når Ødegaard signerer for en ny klubb, sier Tore Pedersen.

Hvor mye Ødegaard vil koste i overgangssum er foreløpig uklart.

– Kan bli solgt for 40 mill. kroner
Fotballkonsulent Tor-Kristian Karslen har tidligere antydet overfor TV 2 Sporten at stortalentet kan bli solgt for opptil 40 milioner kroner.

– Hvis jeg må si et tall så vil jeg tro at rundt 35-40 millioner kroner er en sannsynlig sum. Hvis Strømsgodset får denne prisen, så har det gjort det veldig bra, sa den London-baserte fotballkonsulenten.

Før han understreket:

– Med den prisantydningen ser jeg selvsagt for meg at Strømsgodset også sikrer seg en gunstig bonusordning. Det kan for eksempel være utbetalinger etter 50 a-lagskamper eller debut i Mesterligaen. Da kan sluttsummen bli mye større, sa han.

– God nok for de største klubbene
Karlsen, som har en fortid som sjefsspeider i tyske Bayer Leverkusen og sportsdirektør i franske Monaco, mente Ødegaard er god nok til å slutte seg til A-lagstroppen til de største klubbene i Europa.

– Jeg tror Ødegaard vil klare å spille seg inn i troppen til et veldig godt lag allerede neste sommer. Det er ingen umulighet. Og når jeg sier «et veldig godt lag» så mener jeg et hvilket som helst lag i de største ligaene i Europa, fastslo Karlsen.

DEBATT:
Hvor tror du Martin Ødegaard ender opp?