– Jeg vil ikke gi meg som Hobbitt

Elijah Wood innser at Hobbitt-reisen og trilogiene er slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste filmen i Hobbitten-trilogien hadde premiere verden over tirsdag natt. Den siste filmen «Hobbitten»- Femhærerslaget», setter en fin og verdig avslutning på hele universet som regissør Peter Jackson (53) har skapt.

Frodo Lommelun

Tirsdag natt var det premiere i Hollywood, og skuespillerne selv synes det har blitt en hyggelig tradisjon med premiere i førjulstiden.

Elijah Wood (33) som har spilt hobbitten Frodo Lommelun i begge trilogiene liker ikke at filmene tar en slutt.

– Hvert år i førjulstiden får jeg gå på en Hobbitten-premiere og jeg elsker det. Jeg vil ikke at dette skal komme til en slutt fordi det er en verden jeg elsker. Men alt tar en slutt, sier en vemodig Elijah Wood.

Tolkien

Regissøren Peter Jackson har vært med på en lang reise, både med «Ringenes Herre»- trilogien og nå Hobbiten. Nå tar han farvel med dette universet.

– Jeg tok utgangspunkt i en bok som ble gitt ut i 1937, Tolkien er tidløs og skriver om tidløse problemstillinger om det gode og onde. Man vil alltid finne noe i filmene som kan relateres til tiden vi lever i nå. Men det er opptil kinopublikummet å bestemme og ikke jeg, sier Peter Jackson.

Treningkast tre

"Hobbitten"-trilogien foregår 60 år før begivenhetene i "Ringenes Herre" og følger hobbitten Bilbo Baggins som spilles av Martin Freeman. Der den tredje filmen ender i Hobbitten-trilogien starter Ringenes herre trilogien.

– Jeg liker skildringen og det er mange flotte skuespillere med i filmen. Men jeg synes den er dårlig løst og sammenskrudd og tværer ut for mye. Jeg gir filmen treningkast tre, sier TV 2s filmanmelder Einar Aarvig til TV 2.