GISSEL: 41-åringen holdt en renholdsarbeider som gissel i over fire timer på mandag. FOTO: TV 2
GISSEL: 41-åringen holdt en renholdsarbeider som gissel i over fire timer på mandag. FOTO: TV 2

Politiet: – 41-åringen bandt gissel på hender og føtter

41-åringen som tok en mannlig renholdsarbeider som gissel på et hotell i Oslo på mandag ble i dag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Referatforbudet er opphevet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

41-åringen er siktet for overtredelse av straffeloven § 207 2. straffealternativ og frihetberøvelse.

Det var mandag morgen han klokken 10.12 leverte han en lapp i resepsjonen. På den hadde han skrevet at han hadde gissel og truet med å spenge en bombe i Oslo.

Han er også siktet for frihetsberøvelse etter at en mannlig renholdsarbeider ble bundet på hender og føtter og truet han med et elektrosjokkvåpen.

Dramatisk

Politiet fikk beskjed om gisselsituasjonen på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum like etter klokken ti mandag formiddag.

FORSVARER: Advokat Tor Kjærvik sier klienten er en angrende synder. FOTO: OLA HARAM / TV 2
FORSVARER: Advokat Tor Kjærvik sier klienten er en angrende synder. FOTO: OLA HARAM / TV 2

Hotellet ringte til politiet og opplyste at det hadde kommet en lapp ned i resepsjonen. Denne lappen fortalte om gisselsituasjonen og en mulig bombetrussel.

Økonomisk motiv

– Politiet har gått utifra at det muligens var et økonomisk motiv, og det ligger i kortene at det var det, sier mannens forsvarer, Tor Kjærvik i fengslingsmøte. 

Mannen mistet jobben sin i Ungern og reiste deretter til Norge.

– Han er den første til å beklage dette og er lei seg for hva han har utsatt andre for. Det er en mann i full anger og han samtykker fengsling. Han ønsker å gjøre opp for seg, sier Kjærvik.

Kjennelsen

Siktede kan holdes i varetekt ikke utover 7. januar 2014. Retten mener det foreligger skjellig grunn til mistanke med tanke på at siktede ble pågrepet på stedet av politiet og erkjente det straffbare forholdet. Det foreligger unndragelsesfare med tanke på at siktede bare har vært i Norge i et par dager. Han må pågregne en lengre ubetinget fengselstraff om han blir dømt for forholdet.

Siktede godtok kjennelsen på stedet.